NOGOMET

“Vukovi” su uvijek nezgodni

DERBI KOLA: U Veležu oprez pred dolazak Olimpica

F. I. - E. Ma.

30.8.2014

U poređenju s ekipama Drine, Mladosti i Travnika, današnji protivnik Olimpic najkvalitetniji je i najiskusniji koji stiže u Vrapčiće od početka nove sezone. To je sastav s kojim Velež u posljednje tri utakmice nema dobra iskustva, barem kada je u pitanju domaći teren. Dva puta je u Vrapčićima bilo 1:1, a jednom je Olimpic slavio sa 1:3.

- Sigurno je da se radi o najkvalitetnijoj ekipi koja nam stiže u goste. Olimpic ima iskustvo, ima mlade reprezentativce i vjerujem da, za razliku od prethodnih protivnika u Mostaru, oni neće doći da se brane, već da se nadigravaju, što bi nama moglo i odgovarati. Ipak mislim da imamo kvalitet da odgovorimo na takvu igru protivnika i da ostvarimo pobjedu - kaže Asim Škaljić, koji u odsustvu povrijeđenog Samira Merzića nosi kapitensku traku.

U odnosu na utakmicu u Zenici, u sastav se vraća iskusni Darko Maletić, koji je, nakon crvenog kartona u susretu sa Sarajevom, odradio dvije utakmice kazne, ali zato neće u prvoj postavi biti Marka Nikolića, koji je “pocrvenio” u Zenici. Umjesto njega, od prve minute mogao bi početi Denis Zvonić ili Mustafa Kodro.

Stari znanci

Ono što ovom susretu daje posebnu draž jeste činjenica da na jednoj strani imamo Nedima Jusufbegovića, Asima Škaljića i Admira Vladavića, koji su jedan dio karijere proveli na klupi, odnosno u dresu Olimpica, dok su na drugoj Mirza Varešanović, Senedin Oštraković i Daniel Brković, koji su, također, radili, odnosno igrali u Veležu.

To govori da se protivnici izuzetno dobro poznaju.

Brković: Vjerujem u pobjedu

Olimpic je dobro otvorio sezonu, osvojivši deset bodova u minula četiri kola, pa “Vukovi” s dosta samopouzdanja očekuju današnji duel protiv Veleža (16 sati).

Svoj prvi gol za Olimpic u zvaničnoj utakmici postigao je Danijal Brković u meču protiv Borca u prethodnom kolu (4:1), a mladi napadač nada se da će golgeterski učinak nastaviti protiv svog bivšeg kluba. Brković je dres Veleža nosio u sezoni 2011/2012.

- Očekujem pobjedu u Vrapčićima i vjerujem o da imamo dobru ekipu. U prethodnoj utakmici uvjerljivo smo savladali Borac, ali to nije razlog da se opustimo u meču s Veležom. Na terenu je tokom 90 minuta meča sve moguće, zato ćemo dati sve od sebe i još jače ući u igru nego protiv Borca – kazao je 23-godišnji Brković.

Ž8 = E. Ma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.