NOGOMET

Spahić i Vrančić zabili, "kiša" golova u Berlinu

2. kolo u Bundesligi

(F. Me.)

30.8.2014

Fudbaleri Paderborna ostvarili su u subotu prvu pobjedu u Bundesligi, dok je Leverkusenu pripala goleada sa Herthom.

’Aspirindžije’ su savladale tim iz glavnog grada sa 4:2 na svom terenu, a Paderborn je razbio Hamburger u gostima sa 3:0.

Siguran trijumf u Stuttgartu ostvario je još jedan povratnik FC Cologne (2:0), a u subotnjem terminu viđena su još dva derbija – Werder i Hoffenheim igrali su 1:1,

Paderborn je bio znatno bolji rival tokom cijelog meča, a do prednosti su stigli poslije pola sata, kada je pogodio Kachunga.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi u drugom poluvremenu ovijerili pobijedu preko budućeg Zmaja Marija Vrančića i Moritza Stoppelkampa.

Čak šest pogodaka viđeno je u Leverkusenu, a prvi je pao u 24. minutu kada je Jedvaj postigao autogol. Isti igrač je izjednačio na početku drugog poluvremena. Deset minuta kasnije Schieber je ponovo pogodio za Herthu, da bi u sljedećem napadu biši kapiten bh. reprezentacije Spahić vratio egal.

Brandt i Bellarabi su golovima u posljednjih 15 minuta donijeli trijumf Bayeru.

FC Cologne je u Stuttgartu pobijedio već u prvom poluvremenu, kada su do 33. minuta Osako i Ujah postavili konačnih 2:0. Ibišević je odigrao cijeli susret za domaći sastav.

Golove u Bremenu postigli su Firmino i Galvez. Sejad Salihović u igru je ušao u 73. minutu kada je zamijenio Tarika Elyounoussija.


 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.