NOGOMET

Sloboda srušila Zrinski, Željo do tri boda kod Drine

Šesto kolo BHT Premijer lige BiH

(F. Me.)

30.8.2014

Fudbaleri Željezničara slavili su drugu uzastopnu pobjedu u ovoj sezoni budući da su na gostovanju bili bolji od Drine rezultatom 1:2.

U 29. minuti susreta gosti stižu do prednosti, a strijelac je Bajić koji je pogodio škaricama mrežu golmana Drine. Domaćin je do poravnanja stigao u 56. minuti susreta, a strijelacje bio Đerić.

Željo stiže do vodstva sedam minuta prije kraja susreta, a strijelac je Tomislav TOmić nakon asistencije Nede Turkovića.

Jedan od derbija šestog kola BHT Premijer lige BiH odigrali su u Vrapčićima Velež i Olimpic. Konačan rezultat bio je 1:1.

Velež je u vodstvo došao u 35. minuti. Anes Haurdić je majstorski uposlio Jankovića koji vara Oštrakovića za slavlje domaćih navijača. To je bio ujedno i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku su izabranici Mirze Varešanovića zaigrali mnogo bolje i uspjeli su doći do izjednačenja

Igrala se 56. minuti kada je sjajno Merajić prošao po lijevoj strani i ubacio loptu pred gol Veleža. Nespretno je reagovao Matijas Pejić koji je loše vratio loptu prema svom golmanu ali je ona završila u golu.

Fudbaleri tuzlanske Slobode prekinuli su niz od tri poraza budući da su slavili protiv aktuelnog prvaka Zrinjskog rezultatom 1:0.

Igrala se 32. minuta kada veliku grešku pravi golman gostiju Ratko Dujković, a Radovanović koristi taj poklon i dovodi Tuzlake u vodstvo.

"Plemići" su pokušavali doći do poravnanja, a prilike su imali Stojkić, Đurić i Nikolić, međutim,rezultat je ostao nepromijenjen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.