NOGOMET

Ovo je prvi put, za početak bih se trebao uklopiti

Sanjin Prcić, debitant u našem timu

M.T.

2.9.2014

Čekali smo ga, čekali i – dočekali. Sanjin Prcić, 22-godišnji veznjak francuskog prvoligaša Rena po prvi put je u društvu najboljih fudbalera BiH, spreman da nesuglasice koje je imao sa selektorom Safetom Sušićem ostavi iza sebe i pokuša se izboriti za mjesto u timu.

Prcić je u protekle dvije godine izrastao u jednog od najpoželjnijih mladih igrača francuske lige, ali Pape ga do sada nije pozivao. Nakon kratke medijske prepirke, pojavila se bojazan da ćemo izgubiti Sanjina, ali srećom, dvije strane su, na zadovoljstvo svih, smekšale stavove.

- Ne bih se vraćao na to. Šta je bilo, bilo je. Sretan sam i ponosan što sam ovdje. Razgovarao sa sam Sušićem i sve je u najboljem redu – rekao je Prcić u prvom obraćanju bh. javnosti po dolasku u reprezentaciju.

Prvi dojmovi mladog fudbalera su, kaže, dobri.

- Sve djeluje jako lijepo. Centar je odličan, ljudi su prijatni i dočekali su nas odlično. Ostaje nam samo da treniramo i pobjeđujemo – kaže Prcić.

Iako je svjesan svog potencijala, Sanjin, za sada, nema konkretnih očekivanja.

- Ovo mi je prvi put i za početak bih se trebao uklopiti u ekipu i što bolje raditi. Za poslije, vidjet ćemo. Što se tiče utakmica koje nas čekaju, očekujem da dobijemo obje – rekao je Prcić.

Sanjin je veznjak i igra na poziciji koju je u našem timu dugo obavljao Zvjezdan Misimović. Zvjezdan je otišao, a ostaje da se vidi da li je Prcić spreman preuzeti njegovu ulogu.

Sanjin u brojkama

27 nastupa za mlađe kategorije BiH

32utakmice za prvi tim Sošoa

3 nastupa za Ren u tri kola francuske lige ove sezone

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.