NOGOMET

Na dan utakmice na Tušnju u prodaji još 500 ulaznica

Uoči susreta BiH -Lihtenštajn u Tuzli

E. M.

2.9.2014

Uoči dolaska državne reprezentacvije BiH u Tuzlu, vlada velika euforija. Kao što je poznato, Tuzlaci će po prvi put od rata imati priliku da ugoste fudbalske Zmajeve, koji će u četvrtak odigrati prvu kontrolnu utakmicu sa Lihtenštajnom.

Osim toga, to će biti i prvi susret i meč nakon nedavnog Svjetskog prvenstva u Brazilu. Tuzlaci se makismalno trude da u što boljem svjetlu i ozračju dočekaju selektora Safeta Sušića i njegove izabranike. Kada je riječ o organizaciji meča, i tu sve funkcioniše u najboljem redu. Još prošle sedmice planuo je glavni set ulaznica, njih oko 7000, a na dan utakmice je ostavljeno da se u prodaju pusti još oko 500 karata. Na taj način je organizator želio izaći u susret onima koji nisu imali sreće u prvim danima prodaje ulaznica, koje su bukvalno planule.

Iako se organizatori po prvi put susreću sa najvećim stepenom organizacije jedne utakmice, koja zahtjeva puni profesionalizam, na dan utakmice se očekuju velike gužve, pa nadležne vlasti u Tuzli, na neki način apeluju na sve koji će doći na ovaj meč. Tako se u periodu od 12:00 do 20:00 časova u potpunosti zatvara za saobraćaj ulica Meše Selimovića, od raskrsnice sa Sjevernom saobraćajnicom do raskrsnice sa ulicom VI. bosanske brigade.

S obzirom da se očekuje dolazak velikog broja posjetilaca, gledaoci sa vlastitim automobilima iz drugih gradova Bosne i Hercegovine, u navedenom periodu ulica Meše Selimovića će se privremeno koristiti za parkiranje automobila.

Zbog ograničenog broja mjesta za parkiranje oko stadiona Tušanj mole se građani Tuzle da za dolazak na utakmicu koriste vozila javnog prijevoza, kako bi se izbjegle nepotrebne saobraćajne gužve.


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.