NOGOMET

Bešićev prelazak u Everton jedan od najboljih transfera ''u sjeni''

Prema portalu goal.com

(A. Vr.)

2.9.2014

Britanski portal Goal.com, izabrao je najbolje transfere koji su bili "u sjeni" zvučnih transfera poput onog Radamela Falcaa, Angela Di Marije, Diega Coste i ostalih.

Neki od sjajnih transfera koji su ostali neprimjećeni zbog ostalih bombastičnih su: prelazak Bojana Krkića u Stoke City, Samuela Eto'oa u Everton, Mauricija Isle u QPR, Erica Diera u Tottenham, Sadia Manea u Southampton i Cheikhoua Kouyatea u West Ham, prenosi goal.com./ba.

Među tim transferima je i ime Muhameda Bešića, koji je nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu prešao iz Ferencvaroša u Everton za pet miliona eura.

"Prije samo nekoliko mjeseci, malo je ljudi čulo za Muhameda Bešića ili čak za klub u kojem je igrao, mađarski Ferencvaroš. Tri kvalitetna nastupa za Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu i on je sada igrač u Premier ligi.

Everton je brzo reagovao i potpisao 21-godišnjaka, koji će vjerovatno biti ovogodišnje mjerilo za igrače koji su potpisali ugovor na osnovu sjajno odigranog turnira. Unatoč užasnom prvom dodiru protiv Chelseaja prošle sedmice, oni mogu biti sigurno da on neće biti novi Karel Poborsky.

Samo pet igrača je imalo veći prosjek dodavanja po utakmici u Brazilu od Bosanca, koji je pokazao da zna zadržati loptu, da ima agresivnost, što pokazuje da bi mogao biti dugoročni nasljednik Garetha Barryja u Evertonovom veznom redu", stoji na portalu Goal.com.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.