NOGOMET

Jovetić pohvalio Dijamanta: Džeke se boje stoperi u Engleskoj!

Prijatelji i van terena

(F. Me.)

3.9.2014

"Džeko je super igrač, a i odličan je momak. Družimo se često i izvan terena", kazao je za "Goal" Stevan Jovetić, crnogorski napadač Manchester Citya, koji je nedavno s dva pogotka srušio Liverpool na Etihadu.

Jovetić, koji je prošle sezone stigao u City nakon odlične sezone u Fiorentini, napokon je počeo i u Engleskoj dokazivati neospornu kvalitetu, jer da je ne posjeduje, nakon razočaravajuće prošle godine, menadžer Citya Manuel Pellegrini sigurno ne bi inzistirao na njegovom ostanku.

"Jovetić ne ide nikamo! On je sjajan igrač, ali nije imao sreće s ozljedama. Ako je itko zaslužio pogotke protiv Liverpoola, to je on i ukoliko ga zdravlje posluži, mnogo će nam pomoći ove sezone", kazao je Pellegrini nakon što su "Građani" savladali Liverpool sa 3:0, a Jovetić proglašen za igrača utakmice.

Uostalom, Jovetić je i u pripremnim utakmicama, dok su Džeko i Agüero imali produženi odmor zbog nastupa na SP-u, a Negredo ležao u bolničkoj postelji, rešetao protivničke mreže, a upravo je protiv "Redsa" na turneji u New Yorku također postigao dva pogotka. Uz to, u vrijeme dok je nosio dres Fiorentine također je bio koban za Liverpool, pa slobodno može reći kako bi bio najbolji strijelac lige kada bi City stalno igrao protiv momčadi s Anfielda.

U prošloj sezoni postigao je samo šest pogodaka, a bio je u sjeni Džeke, Agüera i Negreda, koji su postigli više od 20 golova u sezoni. Iako su ga engleski mediji selili izvan Engleske, menadžer Cityja Manuel Pellegrini inzistirao je na njegovom ostanku, a koliko Čileanac vjeruje svojim napadačima, najbolje pokazuje činjenica da je ekipu pojačao veznim i odbrambenim igračima.

U prošloj sezoni najefikasniji igrač Cityja bio je Kun Agüero s 28 postignutih pogodaka. Naš Edin Džeko je dodao dva manje, Negredo je postigao 21, a Yaya Toure 22. Najefikasnija godina za Jovetića, pak, donijela je tek 14 pogodaka na njegovom golgeterskom kontu - premalo da bi bio ozbiljnija konkurencija nabrojanim igračima, ili pak ne?

"Znam da moram više, ali u Partizanu i Fiorentini nisam ni bio u mogućnosti postići više pogodaka", kazao je Jovetić koji je pohvalio Zmaja kazavši da unosi "strah u kosti" odbrambenim igračima.

"Džeko je fantastičan igrač i super surađujemo. Najčešće sam i igrao u paru s njim. Igrao sam i sa Negredom, a najmanje sa Agüerom, ali s Edinom se najbolje slažem. Dopunjujemo se, a njegovo kretanje mi itekako stvara prostor. Stoperi ga se boje i posebno obraćaju pažnju na njega, što meni omogućuje više prostora, što se najbolje vidjelo i u utakmici protiv Liverpoola",zaključio je crnogorski napadač Cityja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.