NOGOMET

Sušić: Nismo poslali "špijuna" na utakmicu Hrvatska-Kipar

Selektor meč dočekuje s puno optimizma

E.M

3.9.2014

Izabranici Safeta Sušića odradili su trening na stadionu Tušanj, na kojem se skupilo više od 2.000 znatiželjnih navijača. Svi prvotimci su trenirali i odradili trening, a samo se na lakšu povredu žalio Miralem Pjanić. Selektor našeg timna, Safet Sušić se obratio novinarima. Na kratko su ga kolege podsjetile da je svojevremeno, prije tridesetak i više godina bio na probi u Slobodi, kada je stigao iz zavidovićke Krivaje. Sjeća se da je u jednom od prvenstava profulao i penal za Sarajevo protiv Slobode, koje je tada izgubilo 1:0, ali je teškom mukom izborilo opstanak u ligi.

- Sjećam se tih vremena, ali ja sam tada bio mlad. Imao sam nekih 16. godina i ne vjerujem da sam im tada, kada sam dolazio na probu mogao pomoći - rekao je Sušić.

Vratio se na posao koji sada obavlja i u sutrašnjem meču očekuje puni angažman naših prvotimaca.

- Očekujem da sutra postignemo što više golova, radi samopouzdanja. Planirao sam da zbog publike izvedem najjači sastav,a to znači da će igrati od prve minute Ibišević, Džeko, Begović, Pjanić, Medunjanin. Ipak, to ne znači da će oni igrati svih 90. minuta, osim Bešića, koji nema dovoljnu minutažu i ne igra u svom klubu. U drugom poluvremenu ćemo pružiti šansu svim ostalim - istakao je Sušić.

Kada je riječ o prvom protivniku u kvalifikacionom ciklusu, reprezentaciji Kipra, Sušić taj meč dočekuje s puno optimizma i vjere u svoje izabranike.

- Mene Kipar puno ne interesuje.Čak nisam poslao ni saradnike da ih gledaju protiv Hrvatske u prijateljskom meču. U toj utakmici sve zavisi od nas, i ukoliko mi budemo pravi, mislim da ne bi trebalo biti problema. – kazao je Sušić.

Prije nego su naši igrači istrčal na teren tušanjskog travnjaka, reprezentativci su se slikali sa znatiželjnim navijačima, i bili su im na usluzi. Gromoglasnim pljeskom s tribina su pozdravljeni.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.