NOGOMET

Medunjanin: Kipar je kvalitetan, igrači im igraju u Ligi prvaka

Veznjak bh. tima pun optimizma

E. M.

3.9.2014

Veznjak državnog tima, Haris Medunjanin je u Tuzlu stigao sa novim-starim imidžom. Ponovo je pustio bradu i dobio je nadimak „Bradunjanin“. Na ovu našu šalu nije se naljutio. Čak mu je bila simpatična.

- Možete me zvati kako želite - rekao je Medunjanin, pa onda krenuo o ozbiljnijim temama.

- Tek smo se prvi put okupili nakon Brazila i bitno je početi pobjedom. Kako u kvalifikacijama, tako i u kontrolnim utakmicama. Ako želimo da slavimo protiv Kipra, onda krajnje ozbiljno moramo shvatiti meč sa Lihtenštajnom. To mi znamo i ako ne igraš dobro, pa i izgubiš, onda je to veliki pritisak kada igraš protiv Kipra - kaže Medunjanin.

U odnosu na Brazil, u našem nacionalnom tiumu nema više Spahića i Misimovića, a o tome Medunjanin kaže:

- Oni su značili jako mnogo za nas i za cjelokupni bh. fudbal. Odlučili da više ne igraju za naš tim i to moramo respektovati. Nedostajat će nam, to je evidentno, ali mi imamo igrače koji mogu iznjeti utakmice kroz kvalifikacije. Mislim da svaki igrač može odgovoriti svakom zadatku koje nam da selektor Sušić - kazao je Medunjanin.

Prema njegovim riječima ulazimo u ciklus jakih i teških kvalifikacionih utakmica, ali je on, kao i naši Zmajevi optimista.

- Sve je do nas. Sada više nam lakih utakmica. Recimo i taj Kipar je kvalitetan i neće nam biti lako. U svojim redovima imaju veliki broj igrača iz Limasola, ekipe koja igra Ligu prvaka. Zato ne smije biti nikakvo podcjenjivanje i krajnje ozbiljno moramo shvatiti tu utakmicu. Mi smo otišli u Brazil, bili smo na Mundijalu, ali to sada ništa ne znači da ćemo mi imati lagan posao za odlazak na Euro. Ako ne igramo kao ekipa i kolektiv, onda te svaka ekipa može surovo kazniti - riječi su Medunjanina.

Kaže da mu je odlazak u Deportivo i povratak u Španiju ponovo prijao.

-  Super mi je tamo. Ponovo se osjećam kao pravi fudbaler, jer imam mogućnost da ponovo igram u jednoj od najjačih liga u Evropi i svijetu. Malo mi je bilo teško na početku, jer nisam obavio kompletne pripreme, ali sada je sve u najboljem redu. U posljednjoj utakmici sam bio u timu i ako Bog da, da tako i nastavim - ističe Medunjanin.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.