NOGOMET

Begović sretan što je zaustavio Džeku: Neka i on odmori sa postizanjem golova

Pouzdani čuvar mreže vjeruje u bh. tim

E.M.

3.9.2014

Pouzdani čuvar mreže, Asmir Begović, vjeruje da je naša selekcija potpuno spremna za naredni ciklus kvalifikacionih mečeva. Po prvi se put nalazi u Tuzli i zbog toga se žele prikazati u najboljem mogućem svjetlu.

- Pa prije svega mi je drago što sam, istina po prvi put u Tuzli i što ćemo imati priliku da igramo pred tuzlanskom publikom. Nadam se dobroj utakmici. Drago mi je bilo vidjeti ove ljude koji su stigli da nas pozdrave, a sutra nam je velika priprema za meč sa Kiprom. Igramo protiv Lihtenštajna i to je dobar uvod pred teške kvalifikacije. Optimista sam i vjerujem da ćemo imati dobar početak - kazao naš prvi golman.

Kada je riječ o atmosferi unutar tima, Begović kaže:

- Ona je odlična. Dosta se igrača međusobno poznaje i sigurno da će nam nedostajati Spahić,Misimović i Ibričić. Međutim, svi se lijepo družimo i pazimo, a imamo i kvalitetan tim, koji je spreman da odgovori na svaki zadatak – istakao je Begović.

Na pitanje novinara kako komentariše posljednju utakmicu engleske Premier lige, u kojoj je Begovićev Stoke savladao Džekinog Cityja, Begović kroz smijeh je odgovorio:

-    Neka i on malo odmara sa postizanjem golova, što je nama dobro došlo, da i mi nekada pobijedimo velikog rivala. Nadamo se da će nam taj rezultat pomoći da nastavimo u istoj seriji - rekao je Begović.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.