NOGOMET

Kadet Osijeka udaljen iz kluba zbog Facebook statusa o Torcidi: Ovo nije kazna, već preodgoj

Suspendiran na mjesec dana

(A. Vr.)

3.9.2014

Luka Marin, kadetski nogometaš Osijeka rođen 1998. godine, suspendiran je mjesec dana nakon što je "uvrijedio" klub i navijače.

Suspendiran je jer je na dan utakmice Hajduka i Dundalka u Europskoj ligi na Facebooku veličao splitski klub, a zatim je nakon utakmice Osijeka i Hajduka uvrijedio Kohortu. Navijačima Osijeka napisao je u statusu na Facebooku kako bi se više trebali brinuti o tome da im klub ne ispadne iz lige, nego o Torcidi koja im može biti uzor u navijanju i u tome kako se voli klub.

Posebnost ovog slučaja jest i ta što se dogodio na društvenoj mreži, pa otvara i pitanje prava privatnosti, prenosi index.hr.

Osječki navijači zatražili su da Marin, rođeni Osječanin, napusti klub, te ga je Osijek poslao u gradski klub i svoju ispostavu, Metalac.

"Prije svega želim istaći da Luka nije kažnjen odlaskom u Metalac, jer tamo idu svi naši perspektivni igrači. Klub je Luki propisao odgojnu mjeru, odnosno mjesec dana ga suspendovao s treninga. U to vrijeme trenirat će u Metalcu, koji je praktično naša B ekipa. Da smo ga htjeli kazniti, ne bismo ga poslali u Metalac. Ali, smatramo da je njegova neprimjerena reakcija zaslužila odgojnu mjeru. Respektirajući reakcije naših navijača, ukazali smo djetetu i njegovim roditeljima na određena pravila ponašanja. Mijenjaju se odnosi i nema potrebe da neko obezvrjeđuje naš klub na taj način. Ovo je poruka i ostalima, mora postojati korektan odnos prema sredini koja te hrani i odgaja", rekao  je portparol NK Osijek Mario Mihić.

Na Facebooku se mladi nogometaš izvinio Osijeku i Kohorti.

"Javno se izvinjavam svim ljudima koji rade u nogometnom klubu Osijek, mojim saigračima, svim navijačima a najviše Kohorti zbog neprimjerenih slika i izjava na mom Facebooku. Jako mi je žao, shvatam da sam pogriješio i sada snosim posljedice zbog toga, nadam se da sam ja zadnji koji je to napravio i da ce mladi učiti iz mog primjera i da neće raditi takve gluposti, jer se mora poštovati grad u kojem živiš i klub za koji igraš. NAŠ GRAD, NAŠ KLUB," napisao je Luka, koji je prošle godine s Osijekom bio viceprvak Hrvatske u U-15 konkurenciji.

U porodici Marin ne žele dodatno zaoštravati odnose s klubom te kaznu prihvaćaju. U Osijeku su rekli da je otac Anđelko Luki prilično zamjerio što se uvukao u problem s navijačima, ali i Facebookom.

"Prihvatamo odluku NK Osijek. On je inače i navijač i igrač Osijeka, ali je i simpatizer Hajduka, posebno kada igra negdje vani. Sve je ovo malo glupo ispalo, Luka je upao u jednu navijačku priču, stalno je bio u Kohorti, i naravno da mu ovih dana nije bilo lako vidjeti pritiske navijača zbog njegovog statusa na Facebooku. On je shvatio gdje je pogriješio. Kazna možda nije trebala biti takva, ali Luka sada trenira s Metalcem i želi se što prije vratiti u svoj Osijek. Ne želimo dodatno zaoštravati ovu priču", rekao nam je otac mladog nogometaša.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.