NOGOMET

Siguran sam da ćemo ostati u vrhu

Eldar Hasanović, vezni fudbaler “Plavih”

Z. ŠARIĆ

5.9.2014

Odluka Željezničara da podmladi ekipu i stručni štab i pokuša u ovoj sezoni napraviti pripremu za novu eru vladavine u bh. Premijer ligi, za sada nema previše posljedica za klub s Grbavice.

Jedanaest bodova osvojenih u šest utakmica, od kojih su četiri bile gostujuće (Olimpic, Slavija, Radnik, Drina), a dvije domaće protiv aktuelnog prvaka i viceprvaka Zrinjskog i Širokog, dovele su “Plave” na četvrto mjesto, sa tri boda iza lidera sa Pecare.

Među starijima

Iako ima samo 24 godine, Eldar Hasanović sada je među starijim igračima, onima koji sada, osim da pruže igre na terenu, imaju dužnost i da budu oslonac mlađima.

- Što je najvažnije, svi su igrači, i stariji i mlađi, prvenstveno pozitivne ličnosti, nema nikakvih čarki, družimo se, a za kadete i juniore najbitnije je da osjete pozitivnu atmosferu kada se prebace u prvi tim, jer je psihička stabilnost potrebna da se iskaže sav potencijal. Za sada je sve onako kako treba - govori Hasanović, koji je, također, prošao Željinu školu, a onda kao 18-godišnjak otišao u slovačku Žilinu.

Učinak u prvih šest kola mogao je biti i bolji, smatra vezni igrač Željezničara.

Veliki fond

- Ako realno gledamo, nedostaju nam ona dva boda iz duela sa Slavijom, koji smo remizirali, a zaista smo bili bolji i propustili smo nekoliko velikih šansi. Remi sa Širokim, pa i poraz od Zrinjskog, ne može se shvatati previše tragično, jer realno, radi se o ponajboljim ekipama u državi, koje imaju veliki fond kvalitetnih igrača - smatra Hasanović.

Izlazak u Evropu cilj je koji trener Admir Adžem ima za ovu sezonu.

- I pored velikih promjena u igračkom kadru, mislim da smo, realno, među četiri ekipe. Široki, Sarajevo i Zrinjski su možda malo jači, ali i s njima se možemo nositi. Siguran sam da ćemo ostati u vrhu, a za koje će to mjesto biti dovoljno, vidjet ćemo na kraju sezone - kaže pouzdani fudbaler najtrofejnijeg bh. kluba.

Izbor igrača mjeseca

Na zvaničnoj internet-stranici FK Željezničar (www.fkzeljeznicar.ba) navijači mogu učestvovati u izboru igrača avgusta.

U konkurenciji su Riad Bajić, Kerim Memija, Damir Sadiković, Josip Kvesić i Tomislav Tomić, a glasati se može do danas u 18 sati.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.