NOGOMET

Florentino Perez progovorio o sukobu sa Ronaldom

Nezadovoljstvo odlaskom igrača iz Reala

(A. Vr.)

5.9.2014

Na press konferenciji koja je održana jutros predsjednik Reala Florentino Perez naglasio je važnost Cristiana Ronalda za klub i otklonio svaku sumnju u mogući sukob između njih dvojice.

''Poznajem Ronalda odlično. On je najbolji igrač svijeta i njegova lojalnost Realu je neupitna. Imamo fantastičan odnos i nema nikakvog sukoba sa njim'', kazao je predsjednik Kraljevskog kluba koji je govorio i o odlascima Angela di Marije i Xabi Alonsa.

''Kada sam prvi put bio predsjednik mnogo igrača je otišlo, a također ih je mnogo došlo. Di Maria i svi ostali koji su nas napustili imaće našu pažnju i naše poštovanje. Ukoliko igrač napusti Real Madrid dok je još pod ugovorom to je jednostavno njihov izbor jer smo mi uvijek poštovali ugovore. Njegovi financijski zahtjevi su bili fer, ali ih nismo mogli ispuniti. Što se tiče Alonsa, sa njim imam odličan odnos. Došao je i pitao može li otići i mi smo mu dozvolili jer je to bila odlična odluka i za njega i za klub. Dobro smo pokriveni na toj poziciji sa Kroosom i Illarramendijem i budući da se Xabi približava kraju svoje karijere odlučili smo ga prodati''.

Također neizbježna tema je bio i mogući dolazak Radamela Falcaa u redove Kraljevskog kluba, prenosi scsport.ba.

''Pokušali smo ga dovesti, istina, ali smo na kraju odustali od toga. Ono što je prevagnulo jeste odluka trenera''.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.