NOGOMET

Maicon doživotno izbačen iz reprezentacije zbog "silovanja" saigrača!

Šala otišla predaleko

(F. Me.)

8.9.2014

Brazilski fudbaleri opustili su se više nego što treba poslije trijumfa nad Kolumbijom (1:0) u prijateljskom meču, trio Maicon - Oscar - Elias izašao je u grad, previše su popili, a epilog je izbacivanje Maicona iz reprezentacije.

Domaćin ljetos održanog Mundijala potvrdio je da je iskusni bek završio karijeru u nacionalnom timu, ali nije naveo razlog, dok brazilski mediji bruje o nesvakidašnjem slučaju.

U pitanju je grubo kršenje discipline, ili malo više od toga. Tokom noćnog provoda u Majamiju, u kom su popili veće količine alkoholnih pića, Elias je navodno pao u nesvjest, a sva trojica su izbačena iz kluba, piše "Ole do Brazil".

To im nije bilo dovoljno, već je Maicon riješio grubo da se našali sa sunarodnikom i u rektum mu stavio ljutu papričicu pomiješanu sa kondenzovanim mlijekom, i ujutru ga ubijedio kako je bio silovan, navodi isti izvor.

Također, Maicon je uspio da ga ubijedi da se to dogodilo kada je Elias pozvao četiri momka sa njim u toalet. Brazilski veznjak nije mogao da se sjeti detalja od te večeri i požalio se selektoru Dungi, te tražio pomoć ljekara u reprezentaciji, a cijeli slučaj izazvao je nevjerovatnu pažnju i došao čak do policije.

Kada je shvatio da je neslana šala otišla predaleko, 33-godišnji Maicon je priznao da je on kriv za sve, što ga je koštalo daljeg igranja za Brazil, za koji je do sada upisao 76 nastupa.

Inače, fudbaleri Brazila se nalaze u SAD, jer u noći između utorka i srijede (02.30 po našem vremenu) igraju prijateljski meč sa Ekvadorom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.