NOGOMET

Ramosova panenka i prva "petarda" Španije nakon 2011.

"Furija" savladala Makedoniju

(F. Me.)

8.9.2014

Španska reprezentacija oporavila se nakon katastrofalnog Svjetskog prvenstva te poraza od Francuske u prijateljskoj utakmici uvjerljivo slavivši na početku kvalifikacija za Euro 2016. godine.

Aktualni evropski prvak stigao je do prve pobjede u grupi C pobijedivši u Valenciji Makedoniju 5:1. "Furija" nije imala nikakvih problema protiv nedoraslog protivnika lako ga svladavši s pet različitih strijelaca.

Španjska bez Diega Coste te Piquea i Torresa, uz pomoć mladih snaga, prikazala je onakav brzi nogomet, koji joj je donio velike uspjehe, a utakmicu je riješila u razmaku od samo dvije minute. Sergio Ramos je donio vodstvo u 15. minuti realiziravši jedanaesterac, a u 17. na 2:0 je povisio debitant Paco Alcacer. Nadu gostima dao je Ibraimi smanjivši s bijele tačke na 2:1, javlja "Goal".

Alcacer je imao večer iz snova te je uz prvijenac ostvario i asistenciju za treći gol. kojeg je u prvoj minuti sučeve nadoknade prvog dijela zabio Sergio Busquets. Ako je postojalo neizvjesnosti, iste više nije bilo nakon 50 minuta kad je već bilo 4:1, a strijelac je bio David Silva, koji je zabio lijevom nogom iz kaznenog prostora u suprotni ugao.

Za 'petardu' se pobrinuo Pedro postavši konačni rezultat u 91. minuti, a Španjija je prvi put nakon 2011. i utakmice s Lihtenštajnom (6:0) zabila pet golova na utakmici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.