NOGOMET

Kipar će se braniti, namučit ćemo se da ih probijemo

Asmir Begović, čuvar mreže "Zmajeva"

M.T.

9.9.2014


Ako Safet Sušić ima nekih dilema oko sastava, znamo gdje ih nema - na golu. Asmir Begović čuvat će našu mrežu u večerašnjoj utakmici, u kojoj, nadamo se, neće imati potrebu za ozbiljnijim intervencijama.

Za Ginisa

Jedan od najboljih golmana engleske Premijer lige i odnedavno vlasnik Ginisovog rekorda po daljini s koje je postigao gol i sam očekuje da se Kiprani više koncentriraju na odbranu nego na napad.

- Znamo neke kiparske igrače, a do utakmice ćemo, sigurno, znati više. U svakom slučaju, sve govori u prilog tome da su nezgodan protivnik. Vjerovatno će igrati defanzivno, pa pretpostavljam da ćemo se morati namučiti da im probijemo odbranu. Ipak, imajući u vidu naš kvalitet, mislim da pobjeda neće doći u pitanje - kaže Begović.  

Utakmica protiv Kipra označit će novi početak za reprezentaciju BiH. Nakon historijskog nastupa na Svjetskom prvenstvu, naš tim ima obavezu da se plasira i na naredno veliko takmičenje.

- Svakako. I mi svi to očekujemo. Raspoloženje je na visokom nivou, svi smo uvjereni da ćemo kvalifikacije početi s tri boda - tvrdi Begović.

Motiv više

Naš tim će večeras imati motiv više da pobijedi zbog tragedije u rudniku Raspotočje.

- Strašno je to što se desilo. Svima nam je želja da upravo zbog toga večeras odigramo dobru utakmicu i da makar malo popravimo raspoloženje u našem narodu - kaže Begović.


0,6 golova po utakmici primio je Begović u prošlom kvalifikacionom ciklusu, ukupno šest u 10 utakmica

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.