NOGOMET

Jagodić: "Moramo se izviniti navijačima"

Nakon debakla U21 selekcije

(M.C.)

9.9.2014

Mlada selekcija BiH je u kvalifikacijama za Euro doživjela šest poraza, uz svega dvije pobjede koje smo ubilježili u dav susreta protiv Albanije, koju smo savladali sa 4:0 i 1:0.

Očekivalo se da BiH, barem na domaćem terenu, odigra agilnije, nego je to bio slučaj u Austriji, gdje su izabranici Vlade Jagodića, imali također sjajnu podršku od 3.500 Bh. Fanaticosa.

U St. Pollenu je bilo 2:0 za Austrijance, a na Koševu je završilo 4:1 za Mađare, koji su nas tako pretekli na tabeli, ostavivši gorak okus.
Selektor Vlado Jagodić, kojeg mnogi smatraju krivcem za loše igre bh mladića, smatra da je poraz zaslužen, ali da je sve odraz podmlađivanja ekipe.

"Zaslužen poraz. U Austriji nismo bili loši, ali golovi su odraz podmlađivanja ekipe. Mađarska je došla da nas pobijedi, ali očekivao da ćemo barem pružiti jači otpor. Krivo mi je, jer sam zaista očekivao više. Dogovorili smo da ćemo sistematski podmladiti ekipu, a igrači koje imam na raspolaganju, nisu mogli izdržati ovakvu utakmicu", kazao je Jagodić, objasnivši da se ne ljuti na mlađu gardu, već na zapravo one iskusnije.

"Najstariji su griješili. Znali smo da imaju dobre šutere, a onda im omogućimo da postignu pogotke, nakon udaraca iz daljine."

Jagodić dodaje kako je ovo kraj jedne dobre generacije, koja je u hodu ostala bez nekoliko standardnih igrača, s obzirom na to da su Prcić, Cimirot i Zakarić prekomandovani u A tim.

"Pet godina je mnogo razlike u ovom uzrastu. Imamo kvalitet, moramo napraviti selekciju. Možda je suvišno, treba se izviniti navijačima. Naš koncept je ciljano podmlađivanje. Zato je  i ovakav rezultat, mora se zaboraviti ako dobijemo dobre igrače", zaključio je Jagodić, prenosi goal.com.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.