NOGOMET

Zenica: Nikad tužnije pred meč Zmajeva

Večeras prva kvalifikacijska utakmica za EP u Francuskoj

Autor:V. BEGUNIĆ

9.9.2014

Šokatni događaji iz Zenice, koja je proteklih dana strepila i nadala se te na kraju požalila tragičnu sudbinu pet rudara koji su izgubili život u jami Raspotočje, i dalje potresaju građane ovog grada.

Ova velika tragedija je uzela dobar dio energije pred večerašnji prvi kvalifikacijski meč naših Zmajeva za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Nikada tužnije nisu bile zeničke ulice u danima gostovanja reprezentacije, a da atmosfera nije i neće biti na nivou proteklih utakmica svjedoči činjenica da u poslovnici Centrotransa još uvijek u slobodnoj prodaji ima ulaznica za večerašnju utakmicu.

Ulaznice će biti dostupne navijačima koji će eventualno doći iz drugih gradova i bit će prodavane od 15 sati u hotelu Internacional. Na gubitku su i tapkaroši koji su se nadali lakoj zaradi i opskrbili se ulaznicama, ali su sada sretni da mogu zaraditi tek toliko da izvrše povrat uloženog nova, odnosno da ne budu u gubitku.

Prema redovnim policijskim procedurama u 15.30 sati bit će obustavljen saobraćaj na dijelu Bulevara kod stadiona Bilino Polje.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.