NOGOMET

Jagodiću istekao mandat: Kroz mladu selekciju BiH prodefilovalo više od 40 igrača?!

U21 reprezentacija porazom okončala kvalifikacije

(N. K.)

9.9.2014

Omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, uključujući i U21 tim, ostale su bez selektora. Naime, utakmicom između BiH i Mađarske na Koševu, u kojoj smo doživjeli poraz od 4:1, okončan je i mandat selektora Vlade Jagodića.

Zapravo, svim selektorima, izuzev Safeta Sušića, još je na proljeće istekao mandat, ali odlukom Izvršnog odbora N/FS BiH privremeno su im produženi ugovori do septembra ove godine, kada je naša mlada selekcija završavala kvalifikacije.

Selekciju U15 je vodio Zoran Erbez, U17 Sakib Malkočević, U19 Toni Karačić, a U21 Vlado Jagodić, koji je u prošlom ciklusu bio jako blizu plasmana u play-off, ali je u ovom u potpunosti podbacio, ukoliko naravno ne računamo činjenicu da je mlada reprezentacija promovirala nekoliko novih igrača u "A" tim.

Pitanje koje se samo po sebi nameće jeste, da li je Jagodić imao postavljen cilj kada su u pitanju ove kvalifikacije, ili mu je N/FS BiH u prioritet dao stvaranje igrača za seniore?

Ukoliko je ovo drugo, onda je cilj donekle i ispunjen, ali sigurno je da se rezultat nije smio zanemariti, a on kaže da su mladi reprezentativci doživjeli šest poraza i ubilježili tek dvije pobjede, obje protiv Albanije, piše goal.com.

Uz to, kroz roster mlade selekcije prodefilovalo je više od 40 igrača u ovim kvalifikacijama, a najviše je ispaštao na kraju rezultat, koji je više nego poražavajući.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.