NOGOMET

Sloboda traži pozitivan rezultat u Bijeljini

Tuzlaci na gostovanju kod Radnika

E. M.

12.9.2014

Sloboda sa dosta optimizma čeka sutrašnji meč sa Radnikom u Bijeljini. Tuzlaci su prije pauze na svom Tušnju porazili aktuelnog prvaka Zrinjskog i sada osokoljeni odlaze na megdan posljednjoj ekipi na tabeli. Trener Denis Sadiković ni sutra neće moći izvesti kompletan tim, jer će mu nedostajati povrijeđeni Mirhad Mehanović kao i Semir Bajraktarević, koji će zbog tri žuta kartona propustiti utakmicu u Bijeljini.

- Dobili su novog trenera, vratio im se špic Marko Obradović. Imali su četiri gostovanja, kod kuće su igrali sa Slavijom i Željezničarom. Njima je pobjeda imperativ, dok mi idemo rasterećeni, ali sa željom da se vratimo neporaženi – izjavio je šef Slobodine struke, Denis Sadiković.

Sadiković hvali tim Radnika. Sloboda je protiv bijeljinske ekipe igrala generalku uoči početka prvenstva, i tada je bilo 1:1. Pauza je dobro iskorištena i kako kaže trener Slobode, Radnik i njegov timu su podjednake kvalitete. Osim toga, očekuje se i podrška s tribina jer će biti i navijača Slobode .

- Osim njega, ne mogu računati ni na Mirhada Mehanovića, koji nije zaliječio povredu u predjelu trbušnog zida. Poznajemo ekipu Radnika, jer smo s njima u pripremnom razdoblju, također u Bijeljini, odigrali 1:1. Vjerujem da će na stadionu biti dosta naših navijača, što nam je motiv više za kvalitetnu igru i željeni dobar rezultat – poručio je Sadiković.

Otišli Aničić i Lukić

Igor Aničić i Marko Lukić, dvojica novajlija, koja su na Tušanj stigli još u prelaznom roku i pripremnom razdoblju, dugo su čekali na radnu dozvolu, a kada su je konačno dobili, nisu sklopili ugovor i – napustili su Tuzlu!

Problem se javio u vezi sa izmirenjem poreznih obveza. Kako Sloboda, inače, ima veliki porezni dug (oko 2,5 miliona), ocijenjeno je da klub ne može stvarati nove obaveze i troškove. U Slobodi ističu da im je svima žao, jer bi Aničić i Lukić bili istinska pojačanja, ali da su financijski problemi preveliki za novo zaduživanje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.