NOGOMET

Costa postigao hat-trick i ušao u historiju

Chelsea bolji od Swanseaja

(F. Me.)

13.9.2014

Chelsea je na krilima fantastičnog dvojca Diego Costa - Cesc Fabregas stigao do pobjede 4:2 protiv Swanseaja u dvoboju četvrtog kola Premiershipa.

Bio je to susret dvije momčadi koje su u prva tri kola imale stopostotni učinak, međutim barem jedna je serija morala biti zaustavljena.

A nije dobro počelo za momčad Josea Mourinha, jer je John Terry u 11. minuti pokušao očistiti jednu loptu, ali ju je nespretno pospremio u vlastitu mrežu, prenosi "Goal".

U 20. minuti Routledge je imao priliku za drugi gol gostiju, ali je njegov udarac s ruba šesnaesterca prošao pokraj vratnice.

A onda su na scenu stupili Diego Costa i Cesc Fabregas. U 45. minuti Cesc je izveo udarac iz ugla, a Costa je najviše skočio i zabio za 1:1.


Isti igrači zaslužni su potpuni preokret Chelseaja u 56. minuti. Opet je Fabregas bio asistent, a Costa je u šesnaestercu dočekao loptu i lijepo ju pospremio pod prečku.

U 68. minuti Costa je kompletirao hat-trick nakon asistencije Ramiresa. Brazilski Španac inače je postao tek drugi igrač u historiji Premiershipa koji je zabio u prve četiri utakmice. Prije njega to je uspio samo Micky Quinn.

U 72. minuti Costa je uz pljesak tribina ustupio mjesto Loicu Remyju, a Francuz je u debiju u plavom dresu zabio samo devet minuta kasnije nakon asistencije Oscara.

Konačnih 4:2 postavio je Jonjo Shelvey u 87. minuti.

Chelsea je tako nakon četvrtog kola ostao na stopostotnom učinku, dok je Swansea upisao prvi poraz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.