NOGOMET

Stigao Nenad Kiso

Sloboda dobila novog igrača

Autor:E.M

17.9.2014

Prvenstveni poraz u Bijeljini morao se relativno lako zaboraviti, jer već danas, ekipu s Tušnja očekuju nova iskušenja u Kup takmičenju. Tuzlaci će ponovo odigrati meč sa Travnikom, ekipom koju su u 1. kolu Premijer lige savladali sa 3:0.

Međutim, od te utakmice se dosta toga promjenilo, Sloboda igra po principu toplo – hladno i baš ne briljira. Pokušali su Tuzlaci da malo razbiju monotoniju, pa su juče doveli i novog igrača. Riječ je o Nenadu Kisi, igraču vezne linije, koji stiže iz Azerbejdžana, a prije toga je nosio dres Zrinjskog i Sarajeva. Tako bar kažu:

- Vidio sam na tržištu slobodnog igrača, stupili smo u kontakt i on je već stigao u Tuzlu. Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija oko registracije, ali mislim da će nam Kiso biti od koristi. Već je odradio treninge i sve će zavisiti od papira. I dalje sam razočaran nedavnim porazom u Bijeljini, pa ćemo danas u Travniku zauzeti novi kurs. Imamo problema sa igračima i povredama. Radovanović se žali na povredu pete, Bajraktarević je iz Čelika prenio tri žuta kartona u Kupu, Mehanović je od ranije povrijeđen, a i kapiten Mehidić se žali na bolove u  preponama. Svi oni neće biti u kombinaciji, ali će zato priliku dobiti ostali igrači,koji baš i ne igraju u prvenstvu – rekao je Sadiković, te dodao, kao rijetko ko, da je nedavna partija u Bijeljini bila jedna prava sramota ekipe, koja se nije smjela dogoditi.

Iako je u subotu za Slobodu glavna utakmica protiv Želje, te su sve misli upravo usmjerene ka toj utakmici, Tuzlaci gaje i određene ambicije danas u Travniku. Očekuju prije svega bolju i konkretniju igru, nego prije nekoliko dana u Bijeljini, kada su glatko sa 2:0 poraženi od Radnika.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.