NOGOMET

Ko ne podnosi pritisak, ne treba ni nositi bordo dres

Ivan Tatomirović, stoper bordo tima

A. Dr.

19.9.2014

Stoper Ivan Tatomirović, Beograđanin na privremenom radu na Koševu, jedan je od svega nekoliko fudbalera Sarajeva za čije nastupe u posljednjih nekoliko sedmica stručni štab i navijači nemaju zamjerki.

A da je bordo armija nezadovoljna lošom serijom u Premijer ligi (četiri uzastopna remija), pokazala je u srijedu u Konjicu (pobjeda od 3:0 nad Igmanom u šesnaestini finala Kupa BiH) transparentom: “Pijete više od nas, Horde je stid, je li i Vas?”

Cijena nastupa

- Razumijem reakcije navijača s obzirom na slabe rezultate u prvenstvu. Kada igrate u Sarajevu ili, recimo, u Srbiji, u Crvenoj zvezdi, onda uvijek ima pritiska publike i medija.

Profesionalci smo i moramo biti svjesni da je to cijena nastupa u velikom klubu. Ko ne podnosi pritisak, ne treba ni nositi bordo dres – kaže Tatomirović.

5 golova postigao je Tatomirović za FK Sarajevo

Strijelac drugog pogotka protiv Igmana bio je upravo Tatomirović, što mu je ukupno peti otkako je član Sarajeva.

- Loš teren i protivnik koji se opredijelio na bunker, djelimično su nam iskomplicirali posao, ali je na kraju sve bilo prema očekivanjima. Sigurnom pobjedom krenuli smo u odbranu trofeja – ističe Tatomirović.

Duel u Hercegovini zanimljiv je i zbog činjenice da je ovo bila prva utakmica Sarajeva u ovoj sezoni, u kojoj su bordo fudbaleri sačuvali svoju mrežu?!

- Igramo ofanzivno, često i mi, iz odbrane, idemo u napad, što otvara prostor rivalima. Vjerujem da ćemo biti sigurniji u narednim mečevima – dodaje Tatomirović.

Krajnje vrijeme

Sarajevo sutra dočekuje uvijek nezgodni Olimpic, u kojem će tražiti priključak za vodećim, ali i prvi koševski trijumf u novoj sezoni, računajući pri tome i utakmice pretkola Evropske lige.
 
Olimpic ne smijemo potcijeniti, ali ni precijeniti. Imaju iskusne igrače, ali nama je krajnje vrijeme da ostvarimo domaću pobjedu – podvlači na kraju Tatomirović.

Benko čeka dokumente

Klupska administracija prikuplja dokumente za registraciju hrvatskog napadača Leona Benka. Također, i fudbaler Obale Slonovače Žermain Kuadio (Germain) čeka na kompletiranje dokumentacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.