NOGOMET

Tuzlaci se žele osvetiti “Plavima”

Na Tušnju derbi kola igraju stari rivali Sloboda i Željezničar

E. M.

20.9.2014


U Tuzli s nestrpljenjem očekuju današnji dvoboj sa Željezničarom. Na Tušnju još pamte sezonu 2011/2012. u kojoj je Sloboda ispala iz Premijer lige BiH, čemu je, smatraju tuzlanski navijači, kumovao klub s Grbavice.

Bez nervoze

Podsjetimo, tada je Željo kao prvak u posljednjem kolu bio poražen od davljenika Leotara (2:1), što je Trebinjcima donijelo opstanak, a Slobodi put u niži rang. Da je na Policama bilo barem neriješeno, Sloboda bi ostala u ligi. Zbog toga navijači “Crveno-crnih” drže Želju na crnoj listi.
No, igrači i stručni štab Tuzlaka u miru i bez velike nervoze dočekuju ovaj duel. Trener Denis Sadiković zbog sujevjerja nije želio otkriti sastav, jer kako je istaknuo na jučerašnjoj pres-konferenciji, kada je svaki put prije utakmice izdiktirao novinarima početnu postavu, nije se dobro završilo po njegov tim.

- Imam još tri-četiri dileme kada je u pitanju sastav. Hrabre nas dobra igra i nastup u Travniku. Bitno je da igrači budu svjesni ove utakmice i da pruže maksimum u svakom pogledu – izjavio je Sadiković.

Rani pogodak

Strateg Tuzlaka cijeni “Plave”.

- Željo je dobra ekipa, što je potvrdio pobjedama u posljednjih nekoliko mečeva. No, mi se na Tušnju nikoga ne plašimo, igramo pred domaćom publikom, koja će nas frenetično bodriti. Plan je da što prije postignemo pogodak – naglasio je Sadiković.

Upitan nastup Radovanovića

Ionako skromni igrački kadar Slobode mogao bi dodatno biti oslabljen, jer se na povredu pete žali napadač i prvi strijelac Igor Radovanović. U ekipi sigurno neće biti veznjaka Semira Bajraktarevića, koji ima problema s leđima.

8.000 navijača očekuje se danas na stadionu Tušanj u Tuzli

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.