NOGOMET

Oko Tušnja na svakom koraku policijaci: Dolazi preko 500 Manijaka!

Velike mjere bezbjednosti zbog utakmice Sloboda- Željo

E. M.

20.9.2014

Policija u Tuzli, ali i šire, bukvalno se digla na noge!

Razlog je utakmica visokog rizika sa aspekta bezbjednosti u kojoj će od 16 sati domaća Sloboda dočekati sarajevski Željezničar.

Od ranih jutarnjih sati, ogroman broj policajaca je angažovano za ovaj događaj, a već sada,nekoliko sati prije početka susreta, primjetan je porast pripadnika obezbjeđenja oko samog stadiona Tušanj. Pripadnici nekoliko policijskih stanica u Tuzli odavno je u pripravnosti, kao i specijalne jedinice.

Prema riječima potparola Mup-a, TK, Muniba Šarića, sve će zavisiti od same procjene na terenu. To u praksi znači, da će sve zavisti od ponašanja dviju navijačkih skupina, a ako se procjeni da se ugožava javni red i mir, te imovina i bezbjednost, onda će se posegnuti za alternativnim mjerama. Te mjere se odnose na moguće vraćanje navijačkog konvoja za Sarajevo, a prema podatcima sa kojima raspolaže MUP TK, očekuje se dolazak između 500 i 600 pripadnika gostujućih navijača.

Inače, u ovom trenutku u Tuzli pada jaka kiša. Gostujući navijači će biti smješteni na "A" tribini stadiona Tušanj. Na ovaj način se u znatnoj mjeri skraćuje putanja kretanja navijača iz Sarajeva do konačnog odredišta na tribini, a ova odluka je donešena kako bi se što bezbjednije smjestili Željini fanovi.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.