NOGOMET

Tek trebam upoznati sve ljepote Sarajeva

Leon Benko, najnovija akvizicija kluba s Koševa

Leon Benko

20.9.2014


Subota, 13. septembar

Spakovan kofer

U toku su posljednje pripreme pred polazak u Bosnu i Hercegovinu. Spremio sam kofer, spakovao sve stvari i jedva čekam da krenem za glavni grad BiH, o kojem su mi mnogo toga lijepog pričali. Radujem se dolasku u Sarajevo i veoma sam uzbuđen.

Nedjelja, 14. septembar

Pokvareno raspoloženje

Put je prošao bez problema. Nažalost, raspoloženje se malo pokvarilo, jer Sarajevo u subotu nije slavilo u Zenici, ali vjerujem da ćemo već naredno kolo protiv Olimpica zabilježiti pobjedu. Slijedi mi odmaranje od dugog puta, jer me u ponedjeljak čeka bitan dan u FK Sarajevo.

Ponedjeljak, 15. septembar

Ljekarski pregled

Stigao sam u Sarajevo i smjestio se u hotel. U jutarnjim satima u Poliklinici "Sunce" odradio sam ljekarski pregled uz prisustvo klupskog fizioterapeuta Ismara Hadžibajrića. Sve je prošlo u najboljem redu. U popodnevnim satima boravio sam u klubu, gdje sam imao oficijelno slikanje i predstavljanje. Sretan sam poslije prvih komentara javnosti u BiH povodom mog dolaska.

Utorak, 16. septembar

Odlično prihvaćen

Prisustvovao sam prvim treninzima i veoma sam zadovoljan. Drago mi je što sam počeo trenirati s ekipom, a prvi utisci o momčadi i mojim novim saigračima su vrlo dobri. Svi su me odlično prihvatili, a ekipa je izuzetno kvalitetna, s nekoliko odličnih pojedinaca. Nadam se da ću se što prije uklopiti i da ću biti od velike pomoći FK Sarajevo.

Srijeda, 17. septembar

Započeli pohod

Bio sam s klupskim predstavnicima u Konjicu na utakmici šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine. Sarajevo je pobijedilo Igman 3:0 i tako na najbolji mogući način započelo pohod na ponovno osvajanje ovog izuzetno važnog trofeja. Uskoro ćemo saznati i protivnika u narednoj rundi takmičenja i veoma sam uzbuđen.

Četvrtak, 18. septembar

Upoznajem grad

Polako upoznajem grad, a prvi utisci su odlični. Iako nisam obišao sve krajeve Sarajeva, moram reći da sam veoma zadovoljan. Smješten sam u hotelu u samom centru, tako da pretežno hodam tim dijelom grada. Nadam se da ću u narednom periodu upoznati sve znamenitosti glavnog grada Bosne i Hercegovine i da ću uskoro probati i čuvene ćevape. Nedostaje mi porodica. Uskoro očekujem da sa suprugom i djecom budem ponovo zajedno.

Petak, 19. septembar

Maksimalno fokusirani

Dan uoči premijerligaške utakmice s Olimpicom. U razgovoru sa saigračima vidim da su maksimalno fokusirani na meč i spremni su da od prvog sudijskog zvižduka krenu po pobjedu. Imamo niz od četiri utakmice u kojima smo remizirali, tako da se nadam pobjedi bordo kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.