NOGOMET

Bayernu samo bod protiv Hamburga, naši reprezentativci se nisu proslavili

Četvrto kolo Bundeslige

(Al. Ti.)

20.9.2014

Bh. internacionalci nisu se naigrali u subotnjim susretima četvrtog kola njemačke Bundeslige.

Bayern je nakon pobjede nad Manchester Cityju u Ligi prvaka, gostovao HSV-u u sklopu četvrtog kola domaćeg prvenstva. Posljednji tim Bundeslige dočekao je aktuelnog prvaka sa promjenom na klupi, jer je prije nekoliko dana Mirko Slomka dobio otkaz.

Bavarci su bili apsolutni favoriti, ali nisu uspjeli da osvoje sva tri boda i upišu treću pobjedu. Sada imaju dva trijumfa i dva remija nakon četiri utakmice.

Hoffenheim je u Stuttgartu ostvario 2:0 pobjedu i Švabe ostavio na dnu tabele sa samo jednim bodom. Modeset je u 15. bio strijelac vodećeg gola, a konačnih 2:0 postavio je Elyonoussi u 88. minuti. Za goste nisu igrali bh. reprezentativci Sejad Salihović i Ermin Bičakčić, baš kao ni Vedad Ibišević kod domaćih.

U rosteru Paderborna, koji je slavio 2:0 protiv Hannovera, nije bilo Marija Vrančića, dok je Izet Hajrović igrao pola sata u porazu Werdera u Augsburgu (4:2). Baier, Verhaegh i Werner te Matavz su pogađali za domaće, Selke i Di Santo za goste.

U duelu Schalkea i Frankfurta, u još jednoj golijadi, nije bilo pobjednika (2:2). Vodili su gosti s 2:0 golovima Meiera i Russa u prvih 25 minuta, ali su Choupo-Moting iz penala u 40. minuti i Draxler u 50. minuti izjednačili na 2:2. Domaći su kraj dočekali s dva igrača manje jer su u zadnjih 30 minuta pocrvenili Draxler i Boateng.

Bundesliga, 4. kolo:
Augsburg - Werder 4:2 (Baier 14, Verhaegh 45 - penal, Werner 77, Matavz 92/ Selke 3, Di Santo 56 - penal)
HSV - Bayern 0:0
Paderborn - Hannover 2:0 (Katschunka 72, Stoppelkamp 90)
Schalke - Frankfurt 2:2 (Choupo-Moting 40 - penal, Draxler 50/ Meier 15, Russ 24)
Stuttgart - Hoffenheim 0:2 (Modeste 15, Elyonoussi 88)

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.