NOGOMET

Darko Milanič preuzeo posrnuli Leeds

Slovenac na Ostrvu

E. M.

24.9.2014

Bivši kapitan slovenačke reprezentacije te nekadašnji fudbaler Partizana i Šturma, Darko Milanič preuzeo je ekipu Leedsa. Kao trener, imao je priliku da vodi Šturm i Maribor, a sada je dobio priliku da podigne na noge posrnulog engleskog velikana koji se muči u drugoj engleskoj ligi.

I sam slovenački stručnjak je istakao prilikom predstavljanja da je ovo za njega velika čast što će imati priliku da kao trener vodi ekipu Leedsa. Milanič je na zvaničnom predstavljanju hvalio klub, organizaciju, tradiciju i navijače, u koje polaže ogromne nade u nastavku prvenstva.

Osim toga, Leeds je jedan od najstarijih klubova u Engleskoj, koji se može pohvaliti da su u njemu igrali i velikani engleskog, ali i evropskog fudbala. Inače, gazda Lidsa je Italijan Massimo Cellino, koji je prije dovođenja Milaniča otkaz uručio Davidu Hockadayu.  Poslije njega ekipu je privremeno vodio Neil Redfearn, ali se nije proslavio, pošto je nanizao čak četiri poraza.

Milanič će na klupi Leedsa debitovati u subotu, 27.septembra na gostovanju kod Brentforda, te će na taj način pokušati prekinuti crnu seriju rezultata nove ekipe, koja u svojoj bogatoj istoriji bilježi čak i nastupe u Ligi prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.