NOGOMET

Nezaustavljivi Ronaldo: Postao treći strijelac Reala u Primeri iza Raula i Di Stefana

Postigao treći "poker" za Kraljevski klub

(N. K.)

24.9.2014

Pomogli su mu sudija Clos Gomez, poklanjanjem prvog penala protiv Elchea te Mario Pašalić koji je neiskustvom skrivio drugi, ali Cristiano Ronaldo ne zamara se previše s tim, jer u pobjedi protiv Elchea (5:1) svom stalno rastućem kontu golova pribrojio je još četiri.

Koliko je opasan pred golom i kako tamo raspolaže brojnim oružjima, pokazao je prilikom preostala dva poentiranja, jer jedno je bilo glavom, a drugo desnom nogom.

To je Ronaldu treći put otkako igra za Real da je na utakmici postigao četiri gola, nakon što je 2010. zabio jednako toliko u pobjedama protiv Racinga (6:1) i Seville (6:2).

Osim lakoće kojom buši suparnike, fasciniraju i njegove brojke; u Primeri je ove sezone zabio čak devet golova u samo četiri utakmice, a posljednja četiri gola postigao je samo četiri dana nakon što je kod Deportiva pogodio tri u pobjedi 8:2.

Sezona se tek zahuktava i do sada je odigrao samo osam utakmica, a Ronaldo već ima 12 postignutih golova. Nije zato čudno da je Santiago Bernabeu već nakon njegovog trećeg gola protiv Elchea skandirao:  "Cristiano, Balon de Oro".

Spomenutim sudijskim poklonom Ronaldo je preskočio Santillanu na mjestu trećeg najboljeg Realovog strijelca u prvenstvenim utakmicama i došao do ukupno 187 pogodaka u Primeri.

Pothvat je tim veći ako uzmemo u obzir da je Ronaldu za to trebalo samo pet godina u klubu, dok je legenda Santillana za Real igrao i zabijao čak 17 godina, piše index.hr.

Ispred Ronalda su po broju golova u Primeri sada samo Di Stefano s 216 i Raul sa 228 golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.