NOGOMET

Kada budemo igrali bolje, doći će i golovi

Vedad Ibišević, reprezentativac BiH i igrač Štutgarta

A. S.

24.9.2014


Vedad Ibišević se već danima bori s visokom temperaturom. Reprezentativac Bosne i Hercegovine i napadač njemačkog Štutgarta jučer je pred polazak u Dortmund lagano trenirao s ekipom.

Vedo se osjeća mnogo bolje, ali se sada javio problem upale grla, zbog čega je upitan i današnji nastup protiv Borusije.  

Dodatni napori

- Već danima se borim s temperaturom. Najveću sam imao u noći s petka na subotu, skoro pa i 40 stepeni. Sada se javila upala grla, neka čudna bol. Dva dana pijem antibiotike. Malo mi je lakše, ali su antibiotici jaki, traže dodatne napore - kaže Ibišević za "Avaz".

Naš reprezentativac osjećao se bolje nakon treninga.

- Tijelo je OK, mogu podnijeti sve napore. Dosta teže, ali guram... Razgovarao sam s trenerom Arminom Vehom. Donijeli smo zajedničku odluku da igram, ali neću biti u timu od prve minute - dodao je Ibišević.

Veh je imao plan da Ibiševića odmori teškog gostovanja u Dortmundu da bi se bh. reprezentativac sačuvao za subotnji duel protiv Hanovera u Štutgartu.

- Ipak, idem s ekipom. Ako bude potrebno, ući ću s klupe. Mogu stisnuti zube i odigrati barem 15 minuta, pola sata - kaže Ibišević.

Nogometaši Štutgarta posljednjih dana su na udaru njemačkih medija. Na meti, među prvima, je upravo Ibišević.    

- Normalno je da novinari vrše pritisak kada igramo loše i ne pobjeđujemo. Ekipa ne funkcionira dobro, nismo našli ni način da igramo kako od nas traži trener. Vrlo malo smo stvarali šanse. Što se mene tiče, ne brinem se što nema golova, ali kao ekipa moramo bolje igrati. Kada budemo kao ekipa igrali bolje, doći će i golovi - kaže naš napadač, koji već osam mjeseci nije zabio gol za Štutgart.

Bod ili pobjeda

Ibišević tvrdi da bi bilo super da večeras ekipa osvoji bod u Dortmundu. Za sada nije bilo novčanih kazni iako je ekipa posljednja na tabeli.

- Ne treba zaboraviti da je početak prvenstva. Važno je da polako izađemo iz krize. Optimisti smo, samo nam nedostaje samopouzdanja. Treba nam neki bod ili pobjeda i da sve dođe na svoje - kazao je Ibišević.

8 mjeseci Ibišević nije postigao gol za Študgart

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.