NOGOMET

Pjanić s Romom ruši Juventus

Na rasporedu nekoliko zanimljivih susreta u ligama petice

A. M.

3.10.2014

Favoriti u sedmom kolu Bundeslige Njemačke ne bi trebali imati težak posao. Bajern je domaćin Hanoveru, dortmundska Borusija čeka posljednjeplasirani Hamburg, a Bajer iz Leverkuzena našega Emira Spahića ekipu Paderborna i bilo bi pravo čudo ukoliko bi neka od gostujućih ekipa ostala neporažena.

Upitan Bičakčić

Više neizvjesnosti očekuje se u Menhengladbahu, gdje će se sastati neporažene ekipe Borusije i Majnca. Neporažen je i Hofenhajm, kojem u goste dolazi nepredvidivi Šalke. Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić ima visoku temperaturu i upitan je za meč protiv kluba iz Gelzenkirhena. U međusobnom duelu Verder i Frajburg borit će se za prvu pobjedu. Očekuje se da za klub iz Bremena nastupi Izet Hajrović, dok će desnu stranu Frajburga pokriti Mensur Mujdža.

Barcelona je poslije šest odigranih kola na čelu tabele, a tako će vjerovatno ostati i poslije ovog vikenda jer Katalonci idu u goste Rajo Valjekanu koji će teško prirediti iznenađenje. Derbi kola bit će duel Valensije i Atletiko Madrida, neporaženih u dosadašnjem toku sezone. Za poraz ne zna ni Selta, koja na svom terenu neće imati lak zadatak u susretu s Viljarealom.

U duelu učesnika Lige prvaka Real će u Madridu biti apsolutni favorit protiv Atletik Bilbaa, dok će Haris Medunjanin s Deportivom na teško gostovanje u Sevilju. Jedina bez pobjede je za sada ekipa Kordobe, koja će na megdan Hetafeu.

Sedmo kolo engelskog Premijeršipa donosi veliki gradski derbi Čelzija i Arsenala, a zanimljivo će biti i u Mančesteru, gdje Junajted dočekuje odlični Everton. Siti našega Edina Džeke gostuje kod Aston vile, dok će Asmir Begović probati sačuvati mrežu Stouka protiv Sanderlenda.

Stopostotan učinak

Mnogo uzbuđenja donosi i Serija A, a u centru pažnje bit će duel Juventusa i Rome. Oba kluba imaju stopostotan učinak i očekuje se puno vatre. U redovima viceprvaka Italije očekuje se da od prve minute zaigra briljantni Miralem Pjanić, dok će za drugi rimski klub, Lacio, vjerovatno igrati Senad Lulić protiv Sasuola.   

U Francuskoj deveto kolo, također, donosi mnogo uzbudljivih susreta. Najviše pažnje plijeni derbi susret na Parku prinčeva u kojem se sastaju PSG i Monako.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.