NOGOMET

Sušić: Šta da radim, da zovem nekoga ko ima hrvatski ili neki drugi pasoš?

Okupljanje nogometne reprezentacije BiH u Zenici pred utakmice protiv Velsa i Belgije

M. T.

6.10.2014


 Doći će, neće doći, povrijeđen je, ne pušta ga Bajer... Čitav današnji dan protekao je u bespotrebnom nagađanju hoće li Emir Spahić doći na okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči početka priprema za kvalifikacione utakmice protiv Velsa i Belgije (10. I 13. oktobar u Kardifu, odnosno Zenici).
 
A u stvari, dešavalo se nije ništa. U Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici dan je proticao mirno, fudbaleri su pristizali jedan za drugim, kako su slijetali u Sarajevo, pa je selektor Safet Sušić već na večeri imao gotovo cijelu ekipu. Nedostajali su još Spahić, Miralem Pjanić i Edin Džeko.
 
-  Ono što ja od početka znam je da je Spahić povrijeđen. Iz njegovog kluba su nas obavijestili da je posljednje dvije utakmice igrao pod injekcijama. I sam Emir me informisao o tome, ali je, također, dodao da njegov nastup ne bi trebao biti upitan. U svakom slučaju, pregledat će ga naš ljekar, nakon čega ćemo tačno znati o čemu se radi i šta možemo očekivati– potcrtao je naš selektor.
 
A zapravo, ono o čemu se trebalo pričati više nego o Spahiću je činjenica da je u toku jučerašnjeg dana Pape ostao bez još dva fudbalera. Nakon Sejada Salihovića, sa spiska su otpali Ermin Bičakčić, koji se nakon oporavka od povrede razbolio, te Goran Zakarić, koji zbog ozljede aduktora nije konkurisao niti za današnju utakmicu Širokog Brijega u Travniku. Mada mu je spisak sa 23 igrača neočekivano spao na 21 ime, Pape nema namjeru širiti spisak.
 
-  Šta da radim, da zovem nekoga ko ima hrvatski ili neki drugi pasoš? Da samo zato nekoga pozivam, neću. Na klupi ćemo u svakom slučaju imati dovoljno fudbalera. Na Vels i Belgiju idemo sa postojećim snagama, s nadom da ćemo popraviti dojam iz prve utakmice. U Vels putujemo po pobjedu, a tek onda ćemo razmišljati o Belgiji – rekao je Pape.
 
Sutra, naši nogometaši imat će prva dva treninga.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.