NOGOMET

Okupljanje pred važne utakmice: Džeko, Pjanić i Spahić stigli u Zenicu

Zmajevi u petak, 10. oktobra igraju protiv Velsa u Cardiffu

Autor:A. Vr. /M. T.

6.10.2014


Na okupljanje Zmajeva u Zenici večeras su među zadnjim stigli kapiten nogometne reprezentacije Edin Džeko i Miralem Pjanić pred važne mečeve kvalifikacija za Euro 2016. protiv Velsa i Belgije, a kasnije se reprezentativcima BiH kako saznaje "Dnevni avaz" pridružio i Emir Spahić bivši kapiten Zmajeva.

Večera na koju su trebali stići svi nogometaši koje je pozvao selektor Safet Sušić bila je zakazana za 19 sati u Zenici.

No, Džeko i Pjanić su stigli poslije 19 sati, nakon što je selektor Safet Sušić rekao da mogu doći do 21 sat.

Emir Spahić kako saznaje "Dnevni avaz" stigao je oko 22 sata u trening kamp u Zenici.

-  Ono što ja od početka znam je da je Spahić povrijeđen. Iz njegovog kluba su nas obavijestili da je posljednje dvije utakmice igrao pod injekcijama. I sam Emir me informisao o tome, ali je, također, dodao da njegov nastup ne bi trebao biti upitan. U svakom slučaju, pregledat će ga naš ljekar, nakon čega ćemo tačno znati o čemu se radi i šta možemo očekivati– rekao je naš selektor.
 
A zapravo, ono o čemu se trebalo pričati više nego o Spahiću je činjenica da je u toku jučerašnjeg dana Pape ostao bez još dva fudbalera. Nakon Sejada Salihovića, sa spiska su otpali Ermin Bičakčić, koji se nakon oporavka od povrede razbolio, te Goran Zakarić, koji zbog ozljede aduktora nije konkurisao niti za današnju utakmicu Širokog Brijega u Travniku. Mada mu je spisak sa 23 igrača neočekivano spao na 21 ime, Pape nema namjeru širiti spisak.

-  Šta da radim, da zovem nekoga ko ima hrvatski ili neki drugi pasoš? Da samo zato nekoga pozivam, neću. Na klupi ćemo u svakom slučaju imati dovoljno fudbalera. Na Vels i Belgiju idemo sa postojećim snagama, s nadom da ćemo popraviti dojam iz prve utakmice. U Vels putujemo po pobjedu, a tek onda ćemo razmišljati o Belgiji – rekao je Pape.

Podsjetimo, Zmajevi u petak, 10. oktobra igraju protiv Velsa u Cardiffu, dok u ponedjeljak, 13. oktobra, na Bilinom Polju dočekuju Belgiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.