NOGOMET

Juniori Sarajeva na turniru u Rimu

Potvrda za dobre nastupe Akademije bordo kluba

Fena

7.10.2014

Juniorska (U-19) selekcija Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo učestvuje na turniru "Karol Wojtyla Cup" u Rimu.

Poziv na ovaj tradicionalni turnir došao je kao potvrda za dobre nastupe Akademije bordo kluba na interancionalnim turnirma, kao što su Kvarnerska Rivijera, te Trofeo Dossena, saopćeno je iz FK Sarajevo.

- Mnogo smo sretni i ponosni zbog poziva na ovakav turnir u Rimu. Utakmice protiv kvalitetnih protivnika znače mnogo za naše mlade igrače i u narednim danima imat ćemo priliku da odmjerimo snage protiv izuzetno jakih protivnika. Naša selekcija je spremna i željna dokazivanja protiv renomiranih protivnika, a sa nama ovog puta nisu Marko Mihojević i Amar Burović, koji su trenutno sa juniorskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine", kazao je šef Akademije FK Sarajevo Almir Hurtić.

Juniori Sarajevo nalaze se u A-grupi sa ekipama: AS Roma, SS Lazio i Lega Nazionale Dilettanti Lazio. U B-grupi su Brasov, Senica, Udinese i Zrinjski.

Prvu utakmicu na turniru ekipa Sarajeva igra danas protiv Rome. U srijedu se sastaju s Laziom, dok je posljednja utakmica grupne faze zakazana za četvrtak kada će Sarajevo igrati protiv LND Lazija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.