NOGOMET

Spahić, Vršajević i Zakarić na poštedi

Zmajevi upravo odradili prvi trening

V. B./M. T.

7.10.2014

Nakon sinoćnjeg okupljanja, na koje do 19 sati iz opravdanih razloga nisu bili stigli kapiten Edin Džeko, bivši kapiten i povratnik Emir Spahić te naš kreator igre Miralem Pjanić, naši fudbalski Zmajevi su odradili i prvi trening u Trening centru Fudbalskog saveza BiH u Zenici.

Kako je novinare informirala portparolka Slavica Pecikoza, zbog bolova u koljenu prvi trening neće raditi Avdija Vršajević, zatim zbog problema s aduktorom Goran Zakarić te zbog problema s leđima Spahić, za kojeg je Bayer Leverkusen bio poslao i obavijest da zbog povrede neće moći ni biti u kadru za utakmice s Velsom i Belgijom.

- Oni neće trenirati, ali za poslijepodne ćemo vidjeti. Uglavnom, sva trojica ostaju uz ekipu - istakla je Pecikoza.

Naš golman Asmir Begović prvi je izašao pred novinare te posvjedočio da je uprkos septembarskom porazu od Kipra u Zenici (1:2), atmosfera dobra i da svi znaju koji su ciljevi u nastavku kvalifikacija.

- Malo je nezgodno poslije poraza, jer svakoga to pogodi, ali moramo sada svi pozitivno misliti. Moramo odraditi bolje ove dvije utakmice. Šta bude, bit će, ali moramo se prvo dobro skoncentrisati na Vels. Veliki nas test očekuje u Kardifu - kaže Begović, koji dodaje da tek nakon petka možemo početi misliti o Belgiji.

- Vels ne smijemo podcijeniti jer ima tu puno kvaliteta - smatra Begović, kojeg raduje povratak Spahića.

- Dugo sam igrao s Emirom. On ima puno kvaliteta i svako zna šta on donosi ekipi, ali ja vjerujem u sve igrače iz odbrane. Ko god bude igrao vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat. Emir će sigurno pomoći, ali imamo mi dobre i druge igrače - kaže Begović, koji smatra da imamo kvalitetniji tim od Velsa i da sve zavisi od naše igre.

Pjanić žali zbog lošeg starta i gubitka tri domaća boda, ali vjeruje da i nisu nenadoknadiv gubitak.

- Naravno da moramo ići u Vels i pokušati uzeti tri boda što smo ih ovdje izgubili - ističe Pjanić, koji najavljuje dvije teške utakmice.

- Šta je bilo, bilo je. To je prošlo. Pričali smo između sebe, znamo svi da smo pogriješili i sad trebamo raditi. Treba nam podrška i navijača, a i mi ćemo dati sve od sebe. Siguran sam da je u ovoj ekipi ostalo puno kvaliteta i da smo s Belgijom među dvije najkvalitetnije ekipe naše grupe. Morat ćemo to dokazati i na terenu na budućim utakmica - ističe Pjanić, koji dodaje da vjeruje i da će ekipa dobro odgovoriti nakon neočekivanog poraza od Kipra.

- Niko to nije očekivao. Planirali smo startati s tri boda, a izgubili smo ih. Nismo dobro odigrali, ali ima još dosta utakmica. Izvukli smo i pouke - kaže Pjanić.

Naredni trening naši fudbaleri imaju poslijepodne (17.30), ali tada neće i davati izjave za medije. Sutra bi se prije treninga (17 sati), 15 minuta ranije novinarima trebao obratiti i selektor Safet Sušić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.