NOGOMET

Vidjet ćemo kome je poznanstvo mana

Edin Džeko o duelu s Vincentom Kompanyem

Autor:V. BEGUNIĆ

12.10.2014

Ni nakon drugog kvalifikacijskog kola za Evropsko prvenstvo 2016. godine naš kapiten Edin Džeko nije postigao gol, pa, uprkos sarkastičnom odgovoru Sušića da razmišlja da njega ostavi na klupi, jasno je da će Dijamant i sutra predvoditi napad protiv Belgijanaca.

Čeka ga i duel protiv saigrača iz Manchester Cityja Vincenta Kompanya, koji će ga nastojati zaustaviti.

- Vidjet ćemo kome će naše poznanstvo biti mana, a kome prednost.  Igrao sam protiv njega ranije, kada smo ih savladali u Zenici 2:1, ali tada se nismo toliko dobro znali, jer nismo igrali zajedno u klubu.

On je za mene,najbolji odbrambeni igrač u engleskoj ligi i definitivno jedan od najboljih na svijetu - kaže Džeko, koji ističe da očekuje dobru igru i rezultat sa Belgijom. Bio bi to melem za slab bodovni skor iz prva dva meča
 
- Nismo ni mi zadovoljni sa samo jednim osvojenim bodom, ali smatram da je jedina negativna stvar poraz od Kipra kod kuće, koji nam, možda, na kraju može biti ključan u borbi za EP.

Ali i ne mora, jer sve zavisi od nas kako ćemo se vratiti u igru. Mislim da bod protiv Velsa nije loš, ali i da je moglo biti i bolje. Po igri smo zaslužili da pobjedimo, ali nije nas išlo da damo i taj gol.

Nadam se da će nam se to vratiti protiv Belgije- ističe Džeko. On, također, smatra da ćemo morati odigrati pametno utakmicu i pokušati pobjediti, ali i ako ne uspijemo da to to neće biti ništa strašno.

- Mislim da bi Belgijanci zadovoljniji bodom nego mi - smatra Džeko, koji se nada da smo sposobni pobjediti.    

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.