NOGOMET

Albanci nisu dobrodošli u Beograd: Ko dođe bit će uhapšen!

Isti princip važiti i za navijače Srbije u Tirani

Autor:A. Vr.

12.10.2014

Jedan od najzanimljivijih susreta ove runde kvalifikacija za EP u utorak će u Beogradu odigrati Srbija i Albanija.

Meč će proteći bez prisustva gostujućih navijača, Fudbalski savez Albanije uvažio je preporuke UEFA te će vratiti ulaznice koje je dobio za ovaj susret.

"Novost je da navijači Albanije neće biti na stadionu, pošto je njihov Savez uvažio preporuku Evropske fudbalske unije (UEFA). Ulaznice koje su dobili biće nam vraćene i utakmici će prisustvovati samo domaći navijači. Svaki navijač Albanije koji bude na stadionu sa navijačkim obilježijma biće odstranjen i kasnije procesuiran",  rekao je komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije Milivoj Mirkov, prenose agencije.

On je dodao da će isti princip važiti i za navijače Srbije, kada naši fudbaleri budu gostovali u Elbasanu, 8. oktobra naredne godine.

FSS je prvobitno predložio albanskom savezu da nacionalne reprezentacije odigraju međusobne utakmice bez prisustva gostujućih navijača,  ali su Albanci to odbili. Na kraju su, ipak, morali da se povinuju odlukama UEFA.

Predstavnici FSS nisu mogli da garantuju bezbednost gostujućim navijačima, pošto Albanci nisu želeli da dostave spisak imena i prezimena navijača, iako je to po propisima UEFA.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.