NOGOMET

Kompany: Želio sam povrijediti Džeku na posljednjem treningu

Kapiten Belgije pred utakmicu sa našom selekcijom

(Al. Ti.)

12.10.2014

Dvojica kapitena nacionalnih selekcija Bosne i Hercegovine i Belgije te saigrači iz Manchester Citya Edin Džeko i Vincent Kompany sutra će voditi veliku bitku na Bilinom polju.

Belgijanac je tako pred ovu utakmicu u šaljivom tonu govorio o duelu sa svojim saigračem kazavši kako je namjerno htio povrijediti popularnog Dijamanta.

"Redovno sam u kontaktu sa Edinom, ali nismo razgovarali u ovih nekoliko dana prije utakmice. Mislim ni da nećemo. Htio sam ga povrijediti na posljednjem treningu u Manchesteru, ali sam onda odustao, jer nam je bio potreban za utakmicu protiv Aston Ville", riječi su sjajnog štopera za Goal.com.

"To će biti prava top utakmica, kako za Edina, tako i za mene. Primijetio sam da govori puno o ovoj utakmici. Više od mene, što mi samo pokazuje da je možda nervozan. A za Belgiju, ova utakmica je postala opsesija kako bismo dokazali da smo najbolji u grupi, jer BiH, uprkos kiksevima koje su napravili, i dalje smatraju najvećim konkurentom'', dodao Kompany.

Kompany je također istakao kako Džeku smatra vrhunskim igračem te da se popularni Crveni đavoli ne smiju nikoga bojati pa i tako jako kvalitetne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.