NOGOMET

Wilmots: Iznenadio me poraz BiH od Kipra

Selektor Belgije uoči sutrašnje utakmice na Bilinom polju

V. B.

12.10.2014

Marc Wilmots i njegov veznjak Kevin De Bruyne izašli su večeras pred novinare u prepunoj Trofejnoj zeničkoj sali.

Mladi De Bruyne najavio je da sutrašnja utakmica neće biti lagana utakmica za selekciiju Belgije, ali da je selekcija BiH pod velikim pritiskom

"Pokušat ćemo pobijediti. Nismo došli zbog boda, već zbog pobjede",istiće veznjak Wolfsburga.

press-belgija4

De Bruyne: Pokušat ćemo pobijediti

Na pitanje koga se pribojava i koga zna od naših nogometaša, De Bruyne je rekao da su Miralem Pjanić i Edin Džeko izuzetno kvalitetni igrači, a također je i dodao da je igrao sa Tino Sven Sušićem

- Ne poznajem dobro ekipu BiH, ali znam da su jaki i da se mogu boriti za drugo mjesto, smatra De Bruyne, kojeg smo nakon toga upitali da li je za svoju selekciju rezervisao prvo mjesto, na što je on odgovorio:

"Pokušat ćemo osvojiti sve bodoove, pa i pobijediti u sutrašnjoj utakmici", rekao je De Bruyne.

Mark Wilmots je izuzeteno pozitivno govorio o Balkanskom nogometu, istakavši kako je kod ovih selekcija uvijek izražen patriotizam, ali i da su igrači tehnički izuzetno potkovani.

press-belgija3

Wilmots: Igrači sa Balkana su uvijek bili tehnički potkovani

"Lično izuzetno respektujem selektora Safeta Sušića zbog svega što je do sada uradio za bh. tim. To se ne treba zaboraviti", rekao je Wilmots, koji dodaje kako ga je iznenadio domaći poraz Zmajeva od Kipra (1:2), ali da se iznenađenja dešavaju.

"Vidjeli ste šta se desilo na utakmici Portugala i Albanije koja je završila pobjedom Albanije. Male zemlje napreduju taktički i žele pobjeđivati. Najbitniji je kraj, a ne početak kvalifikacija", smtara Wilmots, koji ne krije da je nakon izvlačenja grupa, svoj tim i naš favorizirao kao ekipe koje će ići na EURO.

Wilmots dodaje da nije posebno razmišljao na koji će način igrati BiH, jer smatra da ima kvalitetan igrački kadar koji se može adaptirati na svaku postavku igre protivniče ekipe.

Ističe kako će pokušati stvoriti 3-4 šanse, te naše veznjake udaljiti od šesnaesterca, kako ne bi lagano upošljavali Edina Džeku i Vedada Ibiševića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.