NOGOMET

Željo i Slavija remizirali u trening utakmici

Dok traje pauza u domaćem prvenstvu

Redakcija

12.10.2014

Fudbaleri Željezničara, danas su u okivru trening-utakmice, remizirali sa Slavijom 1:1.

Plavi su počeli u sastavu: Antolović – Čolić, Bogdanović, Kosorić, Zeljković – Hasanović, Tomić, Varea, Baša, Bučan – Turković.

Već u drugoj minuti Turković pokušava, ali bez opasnosti za goste. U petoj minuti Baša nakon odličnog driblinga upošljava Čolića koji asistira za Vareu čiji udarac završava u mreži gola Slavije. Deset minuta poslije su gosti izjednačili golom ponajboljeg pojedinca na utakmici Zorana Kokota.

zeljo-slavija-trening-4

U 29. minuti Varea proigrava Tomića čiji udarac pogađa prečku. Gosti su zaprijetili u 43. minuti preko Šabanovića, ali bez mnogo problema za Antolovića. Dvije minute poslije Tomić šutira, ali je njegov pokušaj izblokiran. U 55. minuti je Kokot pogodio prečku. U narednom napadu Turković šutira tik pored lijeve stative gola Slavije.

zeljo-slavija-trening-2

Prvi dio je okončan nakon 60 minuta, dok je drugi dio trajao 30 minuta. Od početka drugog poluvremena na terenu su Plavi igrali u sastavu: Kjosevski – Čolić, Asanović, Zeljković, Hadžović – E. Sadiković, D. Sadiković, Hasković, Baša, Nuspahić – Varea. Ipak, samo pet minuta poslije početka drugog dijela Zeljković je zbog prigovora dobio crveni karton, a uz dogovor trenera na teren je ponovo ušao Nedo Turković.

U 75. minuti Čolić ubacuje, a Nuspahić šutira preko gola. U posljednje dvije minute susreta, D. Sadiković je dva puta šutirao, ali se rezultat nije mijenjao, piše fkzeljeznicar.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.