NOGOMET

Zenica već u "plavo-žutim" bojama

Lijep i sunčan dan pred meč Zmajeva

V. B.

13.10.2014

Zenica se poslije izborne noći polako budi i sprema za večerašnji meč 3. kola kvalifikacija za Euro 2016, u kojem će puleni Safeta Sušića imati i najteži zadatak - nakon kiksa protiv Kipra (1:2) te remija u petak protiv Velsa u gostima (0:0), iskupiti se protiv prvog favorita grupe Belgije.

Grad je već u okićen znamenjem u „plavo-žutim“ bojama, dok navijači iz drugih bh. gradova i inostranstva polako pristižu. Uglavnom pojedinačno, ali uskoro se očekuje i dolazak organizovanih grupa, koje će duž blizu Stadiona „Bilino polje“, duž bulevara uz pjesmu i piće iščekivati meč.

Gostujuće navijače još nismo primjetili, ali je uz belgijski tim još jučer stiglo više od 40 novinara, koliko je bilo još samo kada smo igrali protiv Španije, Turske i Portugala.

Sve je više naših navijača koji pristižu u Zenicu, ali i ima i onih onih koji su došli bez ulaznica koje se ovog puta znatno lakše nabavljaju nego u ranijim mečevima kada su dolazile velike evropske selekcije, a što Belgija nesumnjivo jeste. Jedan od tapkarooša otkrio nam je da su i oni sami plaćali momke koji su za njih kupovali karte, ali da će teško ostvariti neki profit.

- Za tri karte momcima koji su stajali u redu iza nas plaćali smo 12 KM, a sada kartu koja je za tribinu zapad koštala 40 KM prodajemo po cijeni 45-55 KM, istče ovaj tapkaroš i dodaje da su karte za tribinu jug i sjever koje su koštale 20 KM mogu se kupiti i za 30 KM, a za istok već za 35.

 

 

   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.