NOGOMET

Godina bez Hasiba, Vildana, Almira

U novom broju Avazovog Sporta Priča o herojima s tribina

Redakcija

13.10.2014

Godina bez heroja s tribina. Bez Hasiba, Vildana, Almira... U Kaunasu 15. oktobra 2013. godine nogometna reprezentacija BIH ostvarila je najveći uspjeh u svojoj istoriji. Noć sa 15. na 16. oktobar ostaje zapisana u svim analima, nezapamćeno ludilo, slavlje i veličanstven doček „Zmajeva" u Sarajevu, prepričavat će se godinama.

Ipak, kako se kaže kod nas, „Bosna još nije zapjevala, a da nije poslije zaplakala". Jutro 16.oktobar, šok, nevjerica, tuga... U Poljskoj su nastradali navijači BiH vraćajući se iz Litvanije.

U saobraćajnoj nesreći u Poljskoj stradali su Hasib Mahmić, Almir Kasumović i Vildan Pehlić dok je Adi Ćoralić preživio.

- Godina dana je prošla, ja i dalje u pojedinim trenucima još nisam svjestan da se to desilo. Teško mi je kao i onog prvog trenutka u bolnici kada sam se probudio i nisam znao jesam li u Českoj ili Poljskoj. U tom trenutku  zapravo nisam  ni znao da su moji prijatelji poginuli.

- Naravno, često ih se sjetim. Zapravo, nikad ih neću zaboraviti. Zato pokušavam i postovima na FB i druge podsjećati na njih, da ih se ne zaboravi. Pokušavam sa svojim prijateljima raditi mnoge humanitarne akcije, jer je to prava uspomena na njih, jer su oni bili pravi primjer humanosti i mislim da je to najbolji način da održimo uspomenu na njih – ispričao je Adi Ćoralić za Avazov Sport.

Kuruzović imenovan za šefa struke Wila

kuruzovic948

Bivši trener reprezentacije BiH Nedžad Kuruzović imenovan je za šefa stručnog štaba švajcarskog drugoligaša Wila.

- Sada već bivši naš sportski direktor Axel Thoma, koji je ujedno bio i šef stručnog štaba, otišao je u Grasshopper, te je predsjednik, odnosno Uprava kluba povjerenje ukazala meni, kaže Kuruzović za „Sport“.

Podsjetimo, naš trener je i do sada vodio trenažni proces Wila, a Thoma je vodio sve poslove oko selektiranja igračkog kadra...

- Nadam se da ću opravdati ili iskoristiti ovu šansu...

Za razliku od minulih sezona, Wil ove takmičarske godine nije dobro startao.

- Trenutno smo šesti. U 11 utakmica osvojili smo samo 14 bodova, tako da nam prvoplasirani Wohlen bježi 13 bodova, a drugoplasirani i trećeplasirani Winterthur i Servette po šest. Ne, cilj nam nije bilo prvo mjesto, ali je činjenica da imamo puno bolji tim od trenutnog plasmana, te se nadam da ćemo ubrzo popraviti bodovni saldo i plasman na tabeli – rekao je Kuruzović.

Bosanac Bešlija pozvan u holandsku reprezentaciju

anes-beslija948

Bosanac Anes Bešlija (22) dobio je poziv holandskog nogometnog saveza da se javi na okupljanje „tulipana“. Bešlija je „hakler“, jedan od najboljih igrača malog nogometa u Holandiji, pa će debitirati za malonogometnu reprezentaciju „lala“.

- Moj klub TPP Rotterdam je najbolji, trenutno smo prvi u Holandiji. Selektor malonogometne reprezentacije Marcel Loosveld već ranije me dva puta zvao, ali sam čekao poziv iz NSBiH. Kako me niko nije zvao, a ne znam da li i znaju da igram ovde, prihvatio sam poziv Holandije. Igrat ću najbolje što znam za Holandiju, iako će moje srce uvjek biti uz Bosnu i Hercegovinu – izjavio je za Avazov Sport Anes Bešlija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.