NOGOMET

Adžem uigrava ekipu za Velež

Remi sa Slavijom u prijateljskom meču

Z. Š.

14.10.2014

Fudbaleri Željezničara iskoristili su prvenstvenu pauzu zbog utakmica reprezentacije za uigravanje pred meč s Veležom.

Varea strijelac

U okviru priprema odigrana je i prijateljska utakmica protiv Slavije, koja je završila 1:1. Za "Plave" je pogodio Huan Manuel Varea (Juan), a za Slaviju Zoran Kokot.

Trener Admir Adžem na teren je izveo sastav: Antolović, Čolić, Bogdanović, Kosorić, Zeljković, Hasanović, Tomić, Varea, Baša, Bučan, Turković.

U drugom poluvremenu Željezničar je igrao u sastavu: Kjosevski, Čolić, Asanović, Zeljković, Hadžović, E. Sadiković, D. Sadiković, Hasković, Baša, Nuspahić, Varea.

Zbog povreda i reprezentativnih obaveza, pet prvotimaca nije nastupilo na utakmici sa Slavijom.

Bez pet igrača

Srđan Stanić mora na operaciju koljena i izgubljen je za jesenji dio sezone. Riad Bajić ima problema s leđima, a Amir Hadžiahmetović je bolestan. Josip Kvesić je sa A reprezentacijom, Kerim Memija s juniorskom.

- Isprobavali smo neke varijante, nije bilo loše. Čeka nas težak duel s Veležom, u kojem su nam tri boda potrebna da sačuvamo mjesto u vrhu. Mostarci su uvijek neugodan rival, tako da ćemo morati dobro oznojiti dresove ako ih želimo savladati - rekao je Adžem.

Utakmica protiv Veleža igra se u subotu u 15.30 sati na stadionu Grbavica.

Asanović potpisuje ugovor

Antonio Asanović (22 godine) potpisat će ugovor sa Željezničarom nakon što je stručni štab odlučio da ovaj fudbaler ima kvalitet da nosi dres "Plavih".

Sin slavnog hrvatskog internacionalca Aljoše Asanovića već 15 dana trenira sa Željom. Nastupa na poziciji stopera.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.