NOGOMET

Selektor Albanije: Naše igrače su napali čak i u službenim prostorijama!

Nakon incidenta koji je uzburkao svijet

Autor:A. Vr.

15.10.2014

Nogometna utakmica Srbija - Albanija prekinuta je u 44. minuti nakon velikih nereda. Pred sam kraj prvog poluvremena, u 44. minuti, kod rezultata 0:0, iznad terena stadiona Partizana pojavio se mali leteći objekt na daljinsko upravljanje s albanskom zastavom

 Srpski nogometaš Stefan Mitrović uhvatio je zastavu, a na njega su potom nasrnuli albanski nogometaši u pokušaju da mu je otmu. Na teren je potom utrčalo nekoliko navijača i nastala je opća tučnjava, pa je sudac utakmice Martin Atkinson iz Engleske odlučio prekinuti dvoboj.

Po završetku čitave makljaže pred novinare su izašli i igrači Albanije i njihov selektor Gianni De Biasi, prenose agencije.

- Četvorica naših igrača su povrijeđena u gužvi nakon prekida susreta. Neki naši igrači su fizički napadnuti čak i u službenim prostorijama stadiona. Strašno je sve to što se dogodilo, od samog početka je atmosfera bila napeta. Jako ružna gesta Srba, a čitava utakmica je bila izuzetno loše organizirana - rekao je De Biasi.

Jedan od albanskih igrača koji su nasrnuli na Stefana Mitrovića i Nemanju Gudelja da im 'otmu' zastavu tzv. 'Velike Albanije' bio je i napadač Bekim Balaj.

- Nisam se uopće uplašio u tom trenutku. To bi svako učinio za svoju zastavu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.