NOGOMET

Evo kako je u Srbiju unesena zastava "Velike Albanije"

Da li će kazna biti drastična za Srbiju?

Autor:A. Vr.

15.10.2014

Srbijanska javnost je u šoku nakon sinoćnjih događaja na stadionu Partizana. Ekstremni navijači uspjeli su izvesti veliku akciju o kojoj danas priča nogometna Evropa. Dronom su spustili zastavu "Velike Albanije" na teren za vrijeme kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. između Srbije i Albanije te tako izazvali velike i sramotne nerede.

Utakmica je prekinuta prije kraja prvih 45 minuta i ne zna se hoće li biti ponovljena ili će UEFA nekom odrezati drastičnu kaznu. Domaći su huligani uspjeli ući na teren i fizički napasti gostujuće nogometaše, dok su ih srbijanski igrači branili od veće makljaže.

Srbijanski mediji za izazivanje incidenta i dalje optužuju Olsija Ramu, brata albanskog premijera koji je zadržan nakon utakmice, ali je ubrzo i pušten. Na povratku u Albaniju rekao je kako ne stoji iza incidenta te kako nije bio uhićen u Beogradu već samo detaljno pregledan kao i svi u loži.

Na Facebooku su odgovornost preuzeli navijači Albanije iz Skoplja, ali nije sigurno da su oni izveli akciju jer se dron s njihovih fotografija i onaj od sinoć nisu isti.

U međuvremenu se pojavila snimka kako jedan navijač ubacuje zastavu u jaknu prije ulaska u Srbiju. Na taj način su ekstremni navijači unijeli spornu zastavu koja je pokrenula lavinu sramotnih događaja.

Događaji iz Beograda obišli su svijet još sinoć, a danas stižu reakcije čelnika svjetskog nogometa.Predsjednik FIFA-e Joseph Blatter osudio je političke implikacije koje su dovele do nasilja i prekida kvalifikacijske utakmice.

"Nogomet nikada ne bi trebao služiti za iznošenje političkih poruka. Snažno osuđujem ono što se dogodilo u Beogradu", objavio je Blatter na svom "Twitteru".

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.