NOGOMET

Evo zašto je Mitrović uhvatio dron sa zastavom

Razlog tuče i sveopćeg haosa

(Mi.K)

15.10.2014

Stefan Mitrović je danas junak u Srbiji. On je u 42. minuti utakmice protiv Albanije uhvatio zastavu "Velike Albanije" koja je na dronu letjela iznad travnjaka, a njegova reakcija izazvala je sukob između srpskih i albanskih nogometaša te potom  tučnjavu između navijača i Albanaca.

- Ta zastava je izazvala prekid. Mi smo samo željeli igrati nogomet. U jednom trenutku sam vidio da je mogu dohvatiti i to sam i učinio - opisao je početak sukoba Mitrović za Mozzart Sport, a prenosi Haber.ba.

Pozivajući se na snimak sa utakmice on je objasnio da nije imao nikakvu namjeru da je zgazi ili nešto slično napravi. "Zastavu čak nisam ni držao, nego sam držao uže i pokušavao dohvatiti helikopterčić ili dron, kako god se zove. Htio sam zastavu predati četvrtom sucu".

Činjenica da je Mitrović skočio kako bi uhvatio zastavu izazvala je žestoku reakciju albanskih nogometaša.

- Oni su pritrčali uzeti zastavu i vidjeli ste što se kasnije događalo. Za vrijeme utakmice nije bilo nikakvih provokacija ili teških riječi. Nitko mi od albanskih igrača nakon utakmice nije ništa prigovorio, sve je bilo korektno, s nekoliko njih sam igrao po Europi... - dodao je reprezentativac Srbije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.