NOGOMET

Malkočević pozvao i novog Pjanića Mirzu Mustafića

Poznat spisak kadetske reprezentacije BiH za kvalifikacije u Belgiji

Redakcija

15.10.2014

Sakib Malkočević, selektor kadetske reprezentacije BiH, kako saznaje "Avazov Sport", poslao je pozive igračima za kvalifikacijski turnir koji će se održati od 23. do 29 oktobra u Belgiji. Naše nade će biti u grupi sa Belgijom, Švicarskom i Azerbejdžanom.

Zanimljivo je da se na spisku nalazi i Mirza Mustafić, koji brani boje njemačke Borussije iz Monchengladbacha, a kojeg neki vide kao nasljednika Miralema Pjanića.

Također, na spisku se nalaze i Ermedin Demirović (Leipzig), te Sandy Hušić igrač Borusije iz Dortumnda. Upravo se pomenutih igrače uz Mirza Mustafića i najviše očekuje na turniru.

Naša kadetska reprezentacija (igrači do 17 godina) će biti prvi susret u kvalifikacijama igrati protiv Švicarske, a potom i Belgije. U posljednjem kolu za protivnika će imati selekciju Azerbejdžana.

"Avazov Sport" je došao i do spiska igrača na koje računa selektor Sakib Malkočević, terofejni trener  na kojem se nalaze:

Jasko Keranović (WBA), Valentino Jović (Red Bull Salzburg), Sandy Hušić (Dortmund), Branimir Bajić (Čukarički), Besim Šerbečić (Zvijezda), Selmir Pidro (Sarajevo), Mijo Miletić (Sarajevo), Nikola Gavrić (Bayern), Toni Mikić (Široki Brijeg), Edin Salkić (Sloboda), Zinedin Mustedanagić (Sparta Prag), Denis Žerić (Željezničar), Seid Behram (Željezničar), Ajdin Mujagić (Željezničar), Ermedin Demirović (Lajpcig), Amar Suljić (Leipzig), Mato Stanić (Široki Brijeg), Amir Mašić (Čelik), Alan Delić (Karlsruher), Mario Bajo (Široki Brijeg), Mirza Mustafić (Borussia Monchengladbach).

Okupljanje kadetske reprezentacije je zakazano za nedjelju u trening centru NSBiH u Zenici.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.