NOGOMET

Stanić: Očekujem povratak početkom marta

Kapiten Željezničara nakon uspješne operacije

H. KLAČAR

16.10.2014

Kapiten sarajevskog Željezničara Srđan Stanić uspješno je sanirao povredu meniskusa, međutim, zbog operacije će morati pauzirati sve do proljeća.

Polivalentni fudbaler nekoliko je posljednjih utakmica "Plavih" odigrao pod injekcijama, a nakon jakih bolova otišao je na pregled u Rijeku kod doktora Borisa Nemeca, gdje je ustanovljeno da mora "pod nož".

Očišćen meniskus

Na operaciji gdje je uspješno "očišćen" meniskus ustanovljeno je da je povreda mnogo kompleksnija te da će narednih nekoliko mjeseci morati mirovati.

- Operacija je uspješno prošla, sada mi slijedi period mirovanja. Prema prognozama, neću moći s klubom na zimske pripreme, ali se povratku u trenažni proces nadam početkom marta - rekao je Stanić.

Tri boda

Kapiten koji je u dresu Željezničara odigrao 200 utakmica i postigao deset golova, poželio je svojim saigračima što bolji završetak jesenjeg dijela sezone u Premijer ligi BiH kako bi na proljeće ostali u utrci za šampionsku titulu.

- Koga nema bez njega se mora. Imamo širok igrački kadar s kvalitetnim igračima koji mogu uskočiti u igru u svakom trenutku. Sada nam na Grbavicu dolazi naš stari rival, mostarski Velež i uopće ne sumnjam da će momci ostaviti srce na terenu za nova tri boda - zaključio je Stanić.

Određene cijene ulaznica

Fudbalski klub Željezničar odredio je cijene ulaznica za susret 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Veleža (nedjelja, 15 sati).

Cijena za južnu tribinu je 5 KM (za članove 4 KM), sjevernu 8 KM (za članove 6 KM), otkriveni dio zapada 15 KM, te natkriveni dio 20 KM. Ulaznice će se naći u prodaji na dan utakmice, na prodajnim mjestima ispred stadiona Grbavica.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.