NOGOMET

Mujdža: Poraz od Kipra tjerao nas na dodatni oprez

Žali za propuštenom pobjedom

V. B.

16.10.2014

Povratnik na desni bok u mečevima protiv Velsa i Belgije Mensur Mujdža nije na Bilinom polju često prelazio centar jer je po svaku cijenu imao zadatak da zaustavi brze Belgijance.
   
- Nervozno smo ušli u utakmicu i prvih se desetak minuta tražili. Nakon gola Edina Džeke konačno smo se i stabilizirali i do poluvremena odigrali dobru utakmicu - kaže Mujdža.

On je dodao da su drugo poluvrijeme, s obzirom na dobar rezultat i vodstvo od 1:0, počeli opreznije.

- Nesretno smo primili gol nakon pet minuta. Do kraja smo samo htjeli sačuvati taj bod, da ne bismo bili poraženi. Na kraju, kada se sve sabere, protiv ovakve Belgije možemo biti zadovoljni i s bodom, ali ostaje žal za pobjedom - ističe Mujdža.

Napominje da smo dobro stajali na svojoj polovici terena, te da nam gosti nisu stvorili puno šansi. Mi smo imali i bolje prilike.

- Nismo im dali prostora, pogotovo brzim i individualno jakim igračima na lopti. No, šteta što nismo iskoristili šanse  - kaže Mujdža.

On je dodao da sada treba ići iz utakmice u utakmicu.

- Zbog poraza protiv Kipra, trebali smo biti oprezniji u ove dvije utakmice, a tako smo ih i odigrali. Osvojili po bod protiv Velsa i Belgije, ali šta je, tu je. Idemo dalje - poručuje Mujdža.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.