NOGOMET

Kodro: Spreman sam za povratak na stadion ''Pod Bijelim brijegom''

Sarajeva ovog vikenda gostuje mostarskom Zrinjskom

Fena

16.10.2014

Fudbaleri Sarajeva ovog vikenda gostuju aktuelnom prvaku Bosne i Hercegovine, mostarskom Zrinjskom, u derbi susretu 11. kola Premijer lige BiH. Trener Sarajeva Meho Kodro na današnjoj konferenciji za medije naglasio je da Zrinjski još uvijek nije primio pogodak na svom terenu, što govori o kakvoj se ekipi radi, ali da vjeruje u svoje igrače i da očekuje pozitivan rezultat.

- Dobro smo se pripremili za utakmicu protiv Zrinjskog. Znamo o kakvoj ekipi je riječ. Oni igraju odlično, još uvijek nisu primili pogodak na svom terenu i neće nam biti lako. Nama je najbitnije da u narednom periodu pronađemo igru po kojoj ćemo biti prepoznatljivi - rekao je Kodro.

Naglasio je da će mu povratak na stadion ''Pod Bijelim brijegom'', na kojem je proveo deset godina kao igrač, biti posebno emotivan.

- Emocije i uspomene me vežu za taj dio Mostara. Vjerujem da sam psihički spreman za povratak na stadion ''Pod Bijelim brijegom'' - zaključio je Kodro.

Trener Sarajeva za derbi protiv Zrinjskog neće moći računati samo na povrijeđenog Radovca, dok su ostali igrači u konkurenciji za utakmicu. Da li će biti promjena u sastavu u odnosu na meč protiv Slavije odredit će nakon što ekipa odradi preostale treninge prije subotnje utakmice. Utakmica Zrinjski - Sarajevo bit će odigrana u subotu u 16.00 sati.
 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.